Companii

Rompetrol a ajuns la 81% din Petromidia

21.02.2005, 00:00 26



Grupul Rompetrol si-a majorat cu circa 2% participatia detinuta la compania Rompetrol Rafinare (Petromidia) pana la 81,12%, in urma majorarii de capital prin care grupul a adus ca aport activele Rompetrol Downstream, compania care administreaza reteaua de benzinarii Rompetrol.



Cresterea participatiei s-a datorat faptului ca nu toti minoritarii au subscris in cadrul majorarii de capital in virtutea dreptului de preemtiune.



Astfel, grupul Rompetrol controleaza 52,65% din actiunile Petromidia prin intermediul societatii The Rompetrol Group Olanda, la care se adauga participatia detinuta de Rompetrol Financial Group Bucuresti, de 16,08%. Capitalul social al Petromidia a fost majorat recent cu peste 3.635 miliarde lei (98 milioane euro) pana la 21.099 miliarde lei. Din aceasta suma



86 milioane de euro au reprezentat valoarea Rompetrol Downstream.



Directorul general al uneia dintre diviziile Petromidia, Rompetrol Petrochemicals, Eric Chis, a renuntat saptamana trecuta la pozitia de director general al diviziei de petrochimie a grupului petrolier pentru a se concentra asupra responsabilitatilor pe care le are in Rompetrol privind expansiunea operatiunilor.



Conducerea companiei petrochimice a fost preluata recent de Florin Andrei, care a ocupat anterior pozitia de director comercial.



Chis va ramane pe pozitia de vicepresedinte al grupului Rompetrol, responsabil cu extinderea operatiunilor si investitiile, pe care o ocupa inca de acum aproape doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO