Companii

Romsilva are 5,5 mil. euro pentru achizitii de terenuri

13.02.2008, 17:55 32

Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva va investi 40 mil. euro in acest an in lucrarile de regenerare a padurilor, potrivit reprezentantilor companiei.
"Se vor realiza lucrari de regenerare a padurilor pe o suprafata de 15.400 de hectare", a declarat Gheorghe Dima, directorul Directiei de Impaduriri si Dezvoltare, RNP.
RNP estimeaza anul acesta o productie de masa lemnoasa de 9,82 milioane de metri cubi, in scadere cu 7,8% fata de anul anterior, cand s-au inregistrat aproximativ 11 milioane de metri cubi. Investitiile bugetate in anul 2008 se ridica la 82 mil. euro, destinati reconstructiei ecologice (terenuri degradate), refacerii drumurilor forestiere, modernizarii flotei de masini de transport masa lemnoasa, parcului de utilaje si echipamente destinate exploatarii lemnului. "Banii provin atat din fonduri proprii, respectiv 20 mil. euro, bani de la bugetul de stat si credite externe", a spus el.
Regia Nationala a Padurilor, Romsilva, a alocat anul acesta 5,5 mil. euro pentru achizitionarea de terenuri de la proprietarii privati. "Aceasta suma este alocata recuperarii de terenuri si impaduririi lor", a mentionat Gheorghe Dima. El mai mentioneaza ca RNP a cerut suplimentarea sumei de 5,5 mil. euro din fondurile regiei cu aproximativ 14 mil. euro din fonduri bugetare pentru achizitii de astfel de suprafete. "Anul trecut am achizitionat 1.000 de hectare de la proprietarii privati, iar pentru acest an estimam acelasi numar de hectare, insa totul depinde de pret", a spus el.
RNP a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 293 mil. euro si un profit de aproximativ 21 mil. euro, estimand pentru anul acesta o crestere a cifrei de afaceri cu aproximativ 11%, adica aproximativ 324 mil. euro si un profit de 23 mil. euro, potrivit reprezentantilor companiei.
Romsilva este intr-un proces de disponibilizare a salariatilor, anul trecut fiind concediati aproximativ 900 de angajati, urmand ca anul acesta sa continue restructurarile. Reprezentantii companiei nu au precizat care va fi numarul exact de persoane concediate pe acest an. "In functie de ritmul retrocedarii vom face noi disponibilizari anul acesta", a declarat Dima. In cadrul RNP lucrau anul trecut 22.000 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO