Companii

Romvac, 10 milioane de euro din medicamente de uz veterinar

23.08.2006, 19:37 145

Compania Romvac SA, producator de medicamente de uz veterinar, a realizat pe primul semestru o cifra de afaceri de 9,7 milioane de euro (34 de milioane de lei), valoare reprezentand o crestere de 17% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Cu toate ca anul acesta au existat numeroase restrictii impuse de gripa aviara, am reusit sa mentinem indicatorii financiari pe o linie ascendenta. Desi nu putem anticipa evolutia gripei aviare in toamna acestui an, exista cateva programe care pot contracara efectele acesteia si de aceea credem ca si in a doua perioada a anului vom inregistra o evolutie similara a indicatorilor financiari", a declarat pentru ZF Transilvania Costica Galliano, director de marketing in cadrul companiei. Compania estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16,8 milioane de euro (59 mil. lei).
Producatorul de medicamente pentru uz veterinar Romvac va investi anul acesta peste 600.000 de euro (2 milioane de lei) in dezvoltarea gamei de produse, momentan compania realizand peste 600 de sortimente de produse. Anul trecut compania a investit 8 milioane de euro in retehnologizarea celor doua puncte de lucru pe care le detine in Bucuresti si in Ceptura (jud. Prahova).
"Tehnologiile de productie, procedurile de preparare si control, dar si modernizarea si dezvoltarea bazei materiale erau investitii necesare, avand in vedere ca dupa integrarea in Uniunea Europeana vor mai ramane pe piata doar companiile care au tehnologie in conformitate cu standardele europene in domeniu", a mai declarat Galliano.
In ultimii doi ani, in fabricile Romvac s-au investit peste 15 milioane de euro in certificari GMP (Good Manufacturing Process), oficialii firmei declarand ca in acest moment toate produsele farmaceutice fabricate sunt acreditate.
Activitatea companiei este structurata pe trei domenii dintre care cel mai important sector este productia de medicamente, care are o pondere de peste 70% din valoarea totala a cifrei de afaceri. Producatorul de medicamente pentru uz veterinar Romvac se ocupa si de comercializarea propriilor produse printr-o retea de distributie ce cuprinde, actualmente, 39 de depozite judetene.
"In prezent, prin reteaua proprie de distributie comercializam peste 1.200 de produse de uz veterinar si fitosanitar", a mai spus Galliano.
Potrivit acestuia productia realizata de Romvac merge aproape in totalitate pe piata interna, chiar daca anul trecut au existat cateva exporturi in Republica Moldova.
Compania Romvac a fost infiintata in 1974, in cadrul Centralei de Productie Avicola, pentru realizarea vaccinurilor necesare acestui sector.
In prezent, compania este structurata pe actiuni, avand un capital social de peste 2,6 de milioane de lei. Firma detine un punct de productie la Ceptura, pentru sortimentele de solutii, si un altul in Bucuresti, pentru tablete si pulberi. Oficialii companiei estimeaza ca in prezent detin aproximativ 30% din piata medicamentelor de uz veterinar.
Firma are un numar de angajati de peste 400, actionarul principal al companiei fiind PAS Romvac, cu peste 50% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO