Companii

Rondocarton, afaceri de 20 mil. euro la şase luni, un plus de 30%

06.07.2010, 23:26 227

Compania Rondocarton, parte a grupului austriac Rondo Ganahl,care deţine fabrici de carton ondulat în Cluj şi Târgovişte,estimează ca a finalizat primul semestru din acest an cu afaceri de20 mil. euro, în creştere cu circa 30% faţă de aceeaşi perioadă aanului trecut.
Compania mizează în acest an pe o cifră de afaceri de 40 mil. euro,mai mult cu aproximativ 15% faţă de 2009. Estimările Rondocarton sebazează pe noile contracte semnate de companie în acest an, dar şipe creşterea cererii din partea clienţilor existenţi.
"În primul trimestru am înregistrat o creştere de 12% a vânzărilorfaţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Ne-am bugetat o cifră deafaceri lunară de 3 mil. euro, însă am depăşit estimările iniţiale,astfel că vom încheia prima jumătate a anului cu vânzări totale deaproximativ 20 mil. euro", a declarat Teofil Câmpean, directorulgeneral al Rondocarton.
Exportul va creşte în acest an cu circa 7% faţă de 2009, încondiţiile în care, anul trecut, peste 30% din producţiaRondocarton era pentru pieţele externe.
Compania din Cluj colaborează pe piaţa externă cu firme dinUngaria, Elveţia, Ucraina, Moldova, Serbia şi Bulgaria, iar înRomânia partenerii de afaceri ai Rondocarton sunt producătorul decarne de pui Agricola Bacău, European Drinks, producătorul deelectrocasnice Arctic, Murfatlar, Unilever (pe partea de alimente)şi Procter & Gamble.
"Anul 2011 va fi cu siguranţă mai dificil decât perioada actuală,în condiţiile în care economia României este slabă. Vor rezista pepiaţă companiile care au dus o politică de reducere a costurilor,au investit în retehnologizare şi au reuşit să găsească noi clienţisau
să-şi extindă activităţiile pe noi pieţe. Pentru acest an,Rondocarton şi-a bugetat investiţii de aproximativ 2 mil. euro întehnologie", a spus Teofil Câmpean.
Rondocarton deţine în România două fabrici de carton ondulat, primaunitate inaugurată fiind cea din localitatea Apahida, judeţul Cluj,a cărei capacitate de producţie este de 30.000 de tone de cartonondulat anual. În 2008, Rondocarton a deschis cea de-a doua fabricăde carton ondulat în Târgovişte, însă producţia propriu-zisă a fostdemarată abia în luna ianuarie a anului trecut.
Afacerile companiei clujene au fost susţinute anul trecut şi deactivităţiile fabricii din Târgovişte, unde în urma unei investiţiide 38 mil. euro, Rondocarton dezvoltă o capacitate anuală deproducţie de 12.000 de tone de carton ondulat.
Numărul de angajaţi ai Rondocarton a ajuns în 2009 la 282 depersoane, principalii competitori ai companiei clujene fiindRomcarton Bucureşti, Dunapack, Ecopack Ghimbav, Vrancart Adjud. Înacest an, conducerea Rondocarton intenţionează să mai angajezecirca 20 de oameni la fabrica din Târgovişte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO