Companii

RTC Holding a raportat o cifra de afaceri de 220 de milioane de euro

13.01.2006, 20:02 62

RTC Holding detinut de omul de afaceri Octavian Radu, a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de peste 220 milioane de euro, din care 80 milioane de euro din activitatile in domeniul IT&C, pe fondul unor achizitii importante realizate in ultimele 12 luni.

Pentru comparatie, la nivelul anului 2004, volumul afacerilor grupului a depasit 100 milioane de euro.

Cresterea inregistrata este explicata prin strategia companiei, care vizeaza consolidarea pozitiei detinute pe segmente de piata cu o dinamica mare si castigarea unei cote semnificative pe pietele cu potential.

Segmentul telecomunicatiilor a avut anul trecut cea mai mare dinamica in cadrul grupului. Pe aceasta piata, RTC este prezent atat pe zona de retail, cat si ca distribuitor al produselor preplatite ale operatorilor de telefonie fixa si mobila. In acelasi timp, RTC Holding a inceput o campanie puternica de extindere, atat la nivelul portofoliului de activitati, cat si pe pietele din regiune. Strategia grupului vizeaza continuarea extinderii si in acest an, atat in Romania, cat si in tarile limitrofe.

Dupa asocierea cu cel mai important distribuitor local de carte romaneasca, reteaua ProNoi, RTC se va extinde in Republica Moldova si prin brandul de magazin Diverta.

Anul 2005 a fost foarte dinamic pentru grupul de firme si in ceea ce priveste piata romaneasca. Pe parcursul anului RTC Holding a fuzionat cu grupul de firme Best si a achizitionat producatorul de calculatoare Sistec din Cluj-Napoca. Seria de achizitii a continuat cu preluarea pachetului majoritar de actiuni al Simtech Datacom, distribuitor de cartele preplatite, telefoane mobile, accesorii GSM si medii de stocare, si a producatorului de birotica Flaro Sibiu.

Simtech Datacom inregistrase in anul dinaintea preluarii o cifra de afaceri de circa 2,1 milioane de euro, conform declaratiilor depuse la Ministerul Finantelor.

In cazul Flaro Sibiu, achizitia s-a facut in mod indirect prin intermediul Foliteck Limited din Cipru, o companie controlata de proprietarul RTC Holding. Foliteck Limited a achizitionat 355.784 de actiuni ale producatorului sibian de birotica Flaro, reprezentand 80,71% din capital. Oferta publica s-a derulat in perioada 19 noiembrie - 16 decembrie, iar valoarea actiunilor cumparate a fost de 3,55 milioane lei (circa 980.000 de euro)

In luna decembrie 2005, RTC a cumparat pachetul majoritar de actiuni al societatii ProCA Romania, important distribuitor autohton de produse IT.

Cifra de afaceri a ProCA Romania era estimata pentru anul trecut la 30 milioane euro, compania distribuind marci precum Nec, Philips sau BenQ prin cei peste 2.000 de dealeri de la nivel national.

Grupul RTC cuprinde mai mult de 65 de companii, grupate dupa specific in 13 divizii, printre care se numara retail, telecom, IT si aparatura de birou, alimente si bauturi, publicitate, transport si logistica sau constructii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO