Companii

Saint-Gobain dezvoltă fabrica de materiale de construcţii din Suceava cu 25 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.01.2017, 00:07 1665

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain are în plan o investiţie de 25 mil.. lei (5,5 mil. euro) pentru modernizarea fabricii pe care o are în comuna Stroieşti, din judeţul Suceava. În unitatea din Suceava se produc mortare uscate şi există de asemenea o linie pro­fe­sio­nală de colorare a tencuielilor decorative. Scopul investiţiei este montarea unei instalaţii de uscare a ni­sipului, care va contribui la creşterea producţiei şi la efi­cientizarea activităţii.

Fabrica din comuna suceveană Stro­ieşti a fost inau­gu­rată în vara anului 2013, în urma unei investiţii de 7 mil. euro, capacitatea de producţie iniţială fiind de 100.000 de tone de mortare.

Grupul francez Saint-Gobain con­duce cinci com­pa­nii în România - Saint-Gobain Construction Pro­ducts - Rigips Business Unit, Saint-Gobain Glass România, Saint-Gobain Abrazivi şi Brodrene Dahl.

„Pentru 2017, fiecare di­vi­zie a grupului are în plan in­vestiţii la nivel de structură, fabrică şi pentru serviciile pe care le oferă. Saint-Gobain Rigips îşi va păstra rata anuală de circa 2 milioane de euro pentru investiţii în fabrica de gips-carton şi fabrica de ipsos“, spune Constantin Hariton, delegat general adjunct al grupului Saint-Gobain din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO