Companii

Saint-Gobain, o noua fabrica de 25 mil. euro

30.08.2007, 18:11 27

Saint-Gobain Glass a inceput la Calarasi constructia unei fabrici de tratatare termica a sticlei pentru productia ferestrelor si geamurilor-cortina, investitie evaluata la 25 milioane euro, a declarat Cristina Paveliu, director in filiala romaneasca a firmei franceze.
"Am inceput saptamana trecuta lucrarile la fundatie si negociem cu furnizorii de echipamente. Unitatea va fi functionala in luna aprilie a anului viitor", a afirmat Paveliu.
Noua linie de productie va prelucra termic sticla, prin acoperirea cu o pelicula de metale grele, proces in urma caruia transferul termic va fi diminuat.
Unitatea va fi construita in apropierea fabricii de sticla plata a Saint-Gobain si va avea o suprafata construita de 13.000 de metri patrati.
Fabrica va prelucra aproximativ zece milioane de tone de sticla anual, insa acest nivel ar putea fi modificat in viitor, a spus Paveliu.
Proiectul fabricii a fost anuntat in luna ianuarie, la inaugurarea fabricii de sticla plata, impreuna cu un alt proiect, care vizeaza constructia unei unitati de productie a parbrizelor pentru industria auto.
"Proiectul liniei de productie a parbrizelor se afla inca in faza de studiu si va incepe, probabil, anul viitor", a mai spus Paveliu.
Saint-Gobain detine la Calarasi un teren cu o suprafata de 80 de hectare, din care 30 de hectare sunt ocupate de fabrica de sticla plata.
Fabrica are o capacitate de productie de 600 de tone pe zi si dispune de un depozit cu suprafata de 20.000 de metri patrati, cu o capacitate de stocare de 15.000 de tone. Investitia in fabrica a depasit 100 de milioane de euro.
Grupul francez este prezent in Romania prin opt firme, cea mai importanta fiind Saint-Gobain Glass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO