Companii

Salarii în energie: Care sunt companiile care îşi plătesc cel mai bine angajaţii

Salarii în energie: Care sunt companiile care îşi...

Autor: Roxana Petrescu

19.05.2016, 00:07 2245

Companiile din energie se dovedesc a fi unii dintre cei mai generoşi angajatori, în unele cazuri salariile medii nete fiind şi de patru ori mai mari decât media la nivel naţional.

Una dintre cele mai mari surprize din topul salariilor din energie pe care ZF a încercat să-l facă este poziţia fruntaşă ocupată de compania Conef Gaz, specializată în furnizarea de gaze naturale, unul dintre cei doi intermediari agreaţi de Gazprom în relaţia cu România.

Astfel, anul trecut salariul mediu net în cadrul Conef Gaz a fost de 7.310 lei, anul acesta salariul urmând să crească la peste 8.000 de lei.

O altă companie care are grijă de angajaţii săi este Nuclearelectrica, firma care operează cele două reactoare ale centralei nucleare de la Cernavodă. Ţinând cont că energia nucleară este vârful de specializare din domeniul de profil, salariile sunt pe măsura responsabilităţii. Potrivit datelor din raportul pe 2015 publicat de Nuclearelectrica, salariul mediu net în companie a fost anul trecut de aproape 7.000 de lei.

OMV Petrom, singurul producător local de petrol şi gaze, a înregistrat anul trecut primele pierderi de la privatizarea din 2004 din cauza prăbuşirii barilului de petrol, dar cu toate acestea angajaţii firmei rămân printre cel mai bine plătiţi din sector. Potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor publicate de Petrom, salariul mediu net din compania OMV Petrom SA a fost anul trecut de aproape 6.100 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO