Companii

Şantierul Laguna Residence, oprit din nou de o lună de zile

Şantierul Laguna Residence, oprit din nou de o lună de zile

În urmă cu o lună pe şantierul Laguna Residence nu se vedeau muncitori

Autor: Cristi Moga

24.06.2011, 00:07 1276

Lucrările pe şantierul ansamblului rezidenţial Laguna Residencedin Bucureşti, dezvoltat de com­pa­nia spaniolă Gea InternationalDevelopment pe malul La­cului Tei, au fost din nou sistate de maibine de o lună, din cauza unor probleme "de hârtii" legate deali­mentarea cu energie a complexului.

Proiectul, cu 500 de apartamente, trebuia finalizat încă din2009, dar lucrările au fost stopate iniţial din cauza unorneînţelegeri între dezvoltatori - grupurile spa­niole GEA 21 şiPrasa. Ulterior, în vara anului tre­cut, proiectul a fost preluatintegral de GEA 21, care a obţinut o finanţare de 10,5 mil. euro dela banca La Caixa şi a anunţat că va finaliza primele blocuri cu140 de apartamente la sfârşitul anului trecut sau în primele lunidin 2011. În prezent însă lucrările sunt stopate, iar noul ter­menprogramat pentru finalizarea primelor apar­ta­mente este finalulacestui an, dar şi acest obiectiv este incert.

"Sperăm ca săptămâna viitoare să reînceapă con­strucţia. A fosto problemă «de hârtii», de autorizaţii, cu furnizorii deelectricitate şi gaz, dar sperăm ca până luni să se rezolve totul.Credem că întârzierile pot fi recu­perate, astfel ca la sfârşitulacestui an să fie gata pri­mele cinci clădiri cu 140 deapartamente", a declarat Irina Niţă, manager de proiect din parteafir­mei Imoplaza, care se ocupă de vânzarea locuinţelor.

În urmă cu un an în cadrul proiectului erau circa 85 de clienţicare plătiseră avansuri de zeci de mii de euro încă din 2007-2008pentru locuinţe care nu sunt gata nici astăzi. Unii şi-au obţinutbanii înapoi, cu acceptul dezvoltatorului sau în instanţă, darcirca 70 de familii aşteaptă în continuare finalizarea primelorblocuri din ansamblul de pe Intrarea Chefalului.

"Aproximativ 50% dintre apartamente sunt vân­dute şi mai avem olistă de potenţiali clienţi care aş­teap­tă reînceperea lucrărilorpentru a lua o decizie. Pre­ţurile variază între 1.150 de euro şi1.500 de euro/metrul pătrat plus TVA, iar cel mai mic apar­ta­menteste unul cu trei camere şi 125 mp. Avem în con­tinuare 2-3telefoane zilnic de la persoane in­teresate de proiect", a mai spusreprezentantul de vânzări.

Compania spaniolă a gestionat pe cont propriu pro­cesul deconstruire a ansamblului, fără a avea un antre­prenor general, cidoar echipe de subcon­trac­tori.

Până la obţinerea finanţării de la La Caixa, re­pre­zentanţiicompaniei spaniole afirmau că au investit 30 mil. euro din fonduriproprii în acest proiect. Rafael Ordas, cel care ocupa funcţia dedirector general al companiei GEA în România, s-a întors înSpania.

Compania mai deţine un teren de mari dimensiuni în zona Viilor,o investiţie de 30 de milioane de euro blocată de aproximativ cinciani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO