ZF 24

SAP România ajunge la 100 de angajaţi în centrul de consultanţă din Cluj-Napoca

SAP România ajunge la 100 de angajaţi în centrul de...

Autor: Laurentiu Cotu

02.12.2013, 14:28 853

SAP România, subsidiara locală a producătorului german de soluţii software de business SAP AG, estimează că personalul centrului de consultanţă din Cluj-Napoca va creşte în următorii doi ani la 100 de angajaţi, de la aproximativ 30 de consultanţi în prezent. În prezent, în cele trei centre de consultanţă SAP din România lucrează peste 350 de consultanţi care asigură servicii pentru clienţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA).

’’Pentru următoarele angajări vom căuta atât oameni cu experienţă în implementarea soluţiilor SAP şi care pot coordona echipele de juniori proaspăt create, cât şi buni cunoscători ai unor procese de business, cu o vastă experienţă într-o anumită arie de activitate şi care vor putea cu uşurinţă să-şi însuşească, în cadrul academiilor, soluţiile SAP”, a declarat Gheorghe Olteanu, directorul SAP Nearshore Center România. Oficialii companiei au mai precizat că viitorii angajaţi ai centrului din Cluj-Napoca trebuie să fie vorbitori de limba germană şi să aibă cunoştinţe avansate în ceea ce priveşte procesele logistice, în special SCM, TM, IS-U şi ERP Logistics.

În momentul de faţă 15% din angajaţii centrul de consultanţă SAP Nearshore Center din Cluj-Napoca sunt consultanţi seniori, 60% sunt angajaţi care aveau experienţă anterioară în utilizarea sistemului SAP şi cunoşteau procesele de business aferente, în timp ce 25% dintre angajaţi au fost recrutaţi direct din rândurile studenţilor. În primele trei luni din 2014, compania doreşte să organizeze o nouă ediţie a programului de recrutare SAP Academy, dedicat celor interesaţi să devină consultanţi SAP şi care presupune parcurgerea unor training-uri intensive de specialitate şi susţinerea unor examene pentru obţinerea certificării internaţionale SAP.

În urma acestui program, compania intenţionează să angajeze 20 de noi consultanţi pentru centrul din Cluj-Napoca. Printre alte mijloace de recrutare pe care compania le va folosi în perioada următoare se numără şi anunţurile online pe site-urile specializate şi reţelele de socializare, newsletterele, precum şi târgurile de joburi.

Noul program de recrutare face parte din strategia de extindere a serviciilor de consultanţă pe care SAP le oferă în România, în centrele din Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca. Angajaţii centrul de consultanţă din Cluj-Napoca furnizează servicii IT în principal pentru clienţi din Europa Centrală şi de Vest, în ţări precum Austria, Belgia, Elveţia, Germania, Luxemburg şi Olanda.

În 2012 vânzările SAP România au totalizat 23 de milioane de euro, în creştere cu peste 40% faţă de 2011. Anul trecut valoarea pieţei totale de software şi servicii ERP (Enterprise Resource Planning - planificarea resurselor companiei) s-a situat la 105,1 milioane de euro, dintre care 46,5 milioane de euro au reprezentat vânzări software, iar restul servicii de implementare.

Grupul german SAP este unul dintre cei mai importanţi jucători din industria aplicaţiilor software pentru business şi a raportat venituri de 16 miliarde de euro în 2012, în creştere cu 14% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO