Companii

SAR Transilvania isi majoreaza capitalul

02.03.2001, 00:00 13



Adunarea Generala a Actionarilor societatii de asigurare reasigurare SAR Transilvania au aprobat in ultima sedinta majorarea capitalului social cu 14 miliarde de lei, astfel incat acesta va creste la 25 miliarde de lei.

Constantin Jeican, presedintele societatii SAR Transilvania, spune ca majorarea de capital este necesara pentru ca societatea sa poata face fata riscurilor de acoperire a politelor de asigurare vandute - 14.000 in anul 2000 - precum si pentru respectarea prevederilor legale, care solicita asiguratorilor o siguranta financiara mai mare.

In cadrul sedintei AGA au fost stabilite si obiectivele strategice ale societatii SAR Transilvania pentru anul 2001, care sunt continuarea extinderii retelei proprii de reprezentante pe teritoriul tarii, in special in marile orase, largirea portofoliului de polite de asigurare oferit clientilor si realizarea unui volum de venituri din primele de asigurare de 60 miliarde de lei.

SAR Transilvania a inregistrat, la sfarsitul anului 2000, un volum brut al incasarilor din prime de aproximativ 20,18 miliarde lei, respectiv 2,63 miliarde lei din vanzarea politelor de viata si pensie privata si 17,54 miliarde lei din polite de asigurari generale.

Cele mai vandute produse au fost asigurarile auto (CASCO) - 43 % si asigurarile de bunuri - 33 %, iar cel mai putin solicitat si vandut a fost produsul de asigurare de raspundere profesionala a cadrelor medicale.

Principalii actionari ai SAR Trasilvania sunt doi cetateni francezi, cu o participatie de 20% si Banca Transilvania, tot cu 20%, restul de 60% din actiuni fiind detinut de persoane fizice si juridice romane.

Pentru 2001, strategia societatii include cresterea numarului reprezentantelor proprii in vederea acoperirii intregului teritoriu, cresterea volumului de vanzari pana la circa 40 mld. lei si intrarea firmei pe piata asigurarilor obligatorii de raspundere civila auto (RCA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO