Companii

Scandia Cons, 15 mil. euro intr-o fabrica de mezeluri

28.06.2006, 18:55 204

Produc`torul de mezeluri Scandia Cons din Sibiu va investi 15 milioane de euro pentru constructia unei fabrici de mezeluri langa Sibiu. Fabrica va fi finalizata in primavara anului viitor si va avea o suprafata de peste 17.000 de metri patrati.
"Noul centru de productie reprezinta un raspuns la necesitatea de modernizare a companiei", a spus Gabriela Handorean, directorul general al Scandia Cons.
Potrivit reprezentantilor companiei, finantarea investitiei se face din surse proprii si printr-o finantare Sapard de 2 milioane de euro.
"Noua unitate va produce mezeluri in nume propriu si conserve de carne sub licenta Scandia Romana", informeaza compania.
Intre Scandia Cons si Scandia Romana, companie cu o cifra de afaceri de 38 mil. euro in 2005, care produce pateuri sub brandurile Sibiu si Bucegi, exista doar relatii comerciale, potrivit reprezentantiilor companiei. Sorin Bozdog, directorul comercial al Scandia Romana, detine un pachet de 5% din actiuni la ambele companii.
"Noua constructie va permite si extinderea vanzarilor companiei Scandia Romana ale carei capacitati de productie au devenit insuficiente ca urmare a cresterii din ultimii ani", mai spun reprezentantii companiei.
Scandia Cons a inregistrat in 2004 o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, potrivit site-ului Ministerului de Finante. Reprezentantii companiei nu au oferit detalii privind rezultatele financiare din 2005.
Producatorul de conserve de carne Scandia Romana a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, in crestere cu 76% fata de 2004. Scandia Romana se numara printre principalii producatori de conserve din carne si pate, fiind cunoscuta prin marcile de pate Sibiu si Bucegi, respectiv Cardinali (crenvursti).
Anul trecut, piata produselor procesate din carne de porc s-a ridicat la 600 de milioane de euro. Patru dintre primii cinci jucatori din piata mezelurilor sunt afaceri de familie: CrisTim Bucuresti, Aldis Calarasi, Angst si Caroli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO