Companii

Schimbari de executivi in diviziile auto ale lui Tiriac

Dragos Magdalina, directorul general de vanzari al Romcar, care a preluat de la mijlocul acestei luni functia de director executiv al Hyundai Auto Romania

Dragos Magdalina, directorul general de vanzari al Romcar, care a preluat de la mijlocul acestei luni functia de director executiv al Hyundai Auto Romania

27.05.2010, 23:37 1072

Managerii de top din cadrul Romcar, importatorul Ford pe piatalocala, companie membra a grupului Tiriac Holdings, au inceput safie transferati in alte divizii din businessul auto almiliardarului roman, ca urmare a faptului ca de la 1 august Romcarva ceda activitatea de import a marcii americane catre CompaniaNationala de Vanzari a Ford Romania.

Primul executiv "transferat" este Dragos Magdalina, directorulgeneral de vanzari al Romcar, care a preluat de la mijlocul acesteiluni functia de director executiv al Hyundai Auto Romania,importatorul marcii coreene pe piata locala, potrivit unor sursedin piata auto.

Astfel, Magdalina va coordona un business de peste 140 mil.euro, dupa ce in primele patru luni ale acestui an Ford a devenitcel mai bine vanduta marca de import de pe piata locala, depasindRenault si Volkswagen. In intervalul ianuarie-aprilie Ford ainregistrat o crestere a vanzarilor de autoturisme de aproape 1%,in timp ce VW a scazut cu 40%, Renault cu 37% si Hyundai cu aproape61%.

Si Mihai Ivanescu, directorul general al M Car Trading,importatorul Mitsubishi pe piata locala, business de 40 mil. euroin 2009, a preluat functia de presedinte al consiliului deadministratie al Premium Auto, importatorul marcilor Land Rover siJaguar pe piata locala, si va ramane in continuare membru inconsiliul de administratie al M Car Trading.

Ion Alexandru Tiriac, fiul fostului tenismen si reprezentantulactionarului in consiliile de administratie si de conducere undeIon Tiriac este actionar, a confirmat mutarea lui Mihai Ivanescu incadrul Premium Auto, nu si pe cea a lui Dragos Magdalina la HyundaiAuto Romania.

In continuare, la conducerea Hyundai Auto Romania se afla NarcisGhita, directorul general al companiei, care a preluat conducereain 2007.

Potrivit mai multor surse din piata, cei 90 de angajati aiRomcar vor fi transferati catre celelalte companii auto din cadrulTiriac Holdings, in timp ce altii au preluat functii in cadrulCompaniei Nationale de Vanzari a Ford Romania incepand cu aceastaluna.

Functia de director general al importatorului Mitsubishi va fipreluata de Daniel Antor, care face parte din grupul Tiriac din1996 si care pana in prezent a detinut functia de director serviciipostvanzare in cadrul M-Car Trading.

Schimbarile de management sunt primele mutari realizate inTiriac Holdings din acest an, dupa ce in toamna anului trecutSilviu Docan, fostul director al AutoCobalcescu, dealer RenaultNissan Dacia, a preluat conducerea retelei de dealeriTiriacAuto.

Anul trecut, businessul Tiriac a ajuns la o cifra de afaceri depeste 1,4 miliarde de euro, din care aproape jumatate a reprezentatcontributia diviziilor auto. Cumulat, cei patru importatori -Romcar (Ford), M Car Trading (Mitsubishi), Hyundai Auto Romania(Hyundai), Premium Auto (Land Rover si Jaguar) - plus reteauaalcatuita din aproape 40 de centre au aproape 1.000 deangajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO