Companii

Schimbari la varf la Musat & Asociatii

Schimbari la varf la Musat & Asociatii

Catalin Baiculescu a devenit numarul 2 in cadrul Musat & Asociatii, fiind prezent in firma din anul 1998

11.02.2008, 20:18 90

Casa de avocatura Musat & Asociatii, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de profil, i-a promovat in pozitia de co-managing partners pe Catalin Baiculescu si Ion Dragne, care au ocupat pana in prezent functii de parteneri, in timp ce alti doi avocati seniori - Delia Topoleanu si Anca Musat - au fost promovati in pozitii de parteneri.
Astfel, firma a ajuns in prezent la un numar de 11 parteneri si peste 100 de avocati si fee earners, in urma recrutarilor derulate anul trecut, care au adus un numar de 16 avocati in randurile Musat & Asociatii.
"Triunghiul Musat-Dragne-Baiculescu va forma noul 'managing committee' al firmei. Atat eu, cat si Ion Dragne vom prelua si alte atributii in cadrul firmei, separat de munca propriu-zisa cu clientii", a declarat Catalin Baiculescu.
Gheorghe Musat, fondatorul firmei, va ocupa in continuare pozitia de Senior Partner.
Baiculescu a devenit numarul 2 in cadrul Musat & Asociatii, fiind prezent in firma din anul 1998. Din 2001 ocupa pozitia de partener, fiind specializat in domeniile fuziuni si achizitii si banking & finance. Ion Dragne este coordonatorul departamentului de litigii din cadrul Musat & Asociatii, precum si prodecan al Baroului Bucuresti.
"Eu ma voi ocupa de relatia cu firmele de avocatura internationale, de departamentul de marketing, precum si de cel de contabilitate, in timp ce Ion Dragne va avea atributii in ceea ce priveste recrutarile, precum si trainingurile interne", a precizat Baiculescu o parte din noile atributii care le revin celor doi avocati.
Informatiile vehiculate in piata referitoare la intrarea unor mari firme de avocatura internationale in Romania determina firmele locale sa ia masuri suplimentare pentru fidelizarea avocatilor.
"Toate firmele de avocatura cresc costurile de personal, care, de altfel, reprezinta circa 60-70% din cheltuielile unei firme. Totodata, ca o recunoastere a meritelor, avocatii trebuie promovati", apreciaza Baiculescu.
Printre numele care tatoneaza piata locala de avocatura se numara White & Case, DLA Piper, Allen & Overy sau spaniolii de la Garrigues.
"Toate firmele locale au inregistrat cresteri substantiale anul trecut si piata va mai creste pentru o buna perioada de timp. Atata timp cat firmele au cresteri si sunt implicate in tranzactii de top, nu au interes sa se lase cumparate", apreciaza Baiculescu.
El mai spune ca lucrurile s-ar putea schimba daca intra un numar mai mare de firme internationale, dar acestea se vor lovi de problema gasirii avocatilor.
Musat & Asociatii a inregistrat in 2007 o crestere a cifrei de afaceri cuprinsa intre 30 si 50%, considerata "sanatoasa" de catre reprezentantii firmei, acestia nedorind sa precizeze in momentul de fata datele financiare exacte inregistrate anul trecut.
Veniturile Musat & Asociatii vin in cea mai mare parte din fuziuni si achizitii, litigii, real estate, banking & finance si energie, domenii pe care reprezentantii firmei mizeaza si in acest an, cand isi propun realizarea unei cifre de afaceri de circa 16 milioane de euro.
Printre cele mai recente contracte in care avocatii de la Musat & Asociatii au fost implicati se numara asistenta acordata italienilor de la Enel in preluarea Electrica Muntenia Sud, consilierea proprietarilor BT Asigurari in vanzarea firmei catre francezii de la Groupama sau asistarea AFI Europe pentru achizitionarea participatiei de 50% detinute de NCH in proiectul Cotroceni Park.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO