Companii

Schmidt a inchiriat de la un dealer AutoItalia spatiu pentru service in Craiova

Michael Schmidt controleaza Automobile Bavaria

Michael Schmidt controleaza Automobile Bavaria

23.05.2010, 23:37 148

Automobile Bavaria, compania controlata de omul de afaceriMichael Schmidt care detine aproape 90% din reteaua BMW pe piatalocala, a inchiriat de la AutoMonza, dealerul Fiat din Craiova,parte a retelei AutoItalia, un spatiu in care a construit un nouservice pentru marca germana.

Colaborarea dintre cei doi dealeri este prima de acest gen de pepiata locala, in conditiile in care majoritatea dealerilor autoobtin profit datorita service-ului.

"Craiova reprezinta urmatorul proiect al Automobile Bavaria.Dupa ce initial in Craiova a functionat un showroom sub denumireade Oltenia Motors, am decis la finele anului trecut sa dezvoltamactivitatea pe plan local punand accent pe aftersales", a spusCiprian Bercea, director general al MHS Motors, parte a grupuluiAutomobile Bavaria care detine centrul din Craiova.

In prezent Automobile Bavaria detine noua centre integrate, douapuncte de livrare si vanzare la Oradea si Galati si un alt centrula Craiova.

In afara de acestea, mai exista un centru BMW la Pitesticontrolat de Motor AG si unul la Iasi, al firmei Trado Motors.

Dealerul AutoMonza care comercializeaza marcile Fiat, Lancia siAlfa Romeo, controlat de sotii Panait din Craiova, a decis sainchirieze spatiul de langa centru, alcatuit din showroom siservice, pentru a obtine venituri suplimentare.

"In conditiile actuale de piata, dealerul AutoMonza din Craiova,ca proprietar, a inchiriat un spatiu catre dealerul AutomobileBavaria, fara ca acest aspect sa afecteze activitatea pe care odesfasoara pentru marcile pe care le are in portofoliu", a spusValeriu Tones, directorul de comunicare al AutoItalia, care asubliniat ca termenii contractului apartin dealerului dinCraiova.

Organizat ca un punct de lucru al MHS Motors, sediul din Craiovafunctioneaza in acest moment ca un centru de vanzari, demo-car sisecond-hand si un service aflat in proces de autorizare finala decatre BMW Group Romania.

"Avand in vedere oportunitatea oferita de spatiul construitinitial pentru un service Fiat, am decis sa inchiriem acest spatiu,reducand timpul necesar constructiei unui service nou."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO