Companii

Schmidt vrea sa importe Rolls Royce

Schmidt vrea sa importe Rolls Royce
01.02.2010, 23:12 34

Automobile Bavaria, principalul dealer BMW controlat de omul deafaceri Michael Schmidt (desen), cu afaceri de peste 100 mil. euroin 2009, potrivit estimarilor ZF, este foarte aproape de a semna uncontract de import cu Rolls Royce, printre cele mai scumpe marciauto din lume, dupa ce se afla in discutii avansate pentruinaugurarea primului service oficial al brandului britanic inRomania.

"Acesta ar putea fi primul pas catre un dealership Rolls Royce.Dar discutam de o piata foarte mica, iar cei care isi permit inRomania un astfel de automobil sunt putini", a spus Wenzel Weber,directorul general al Automobile Bavaria.

Aceeasi strategie de a deschide intai service-ul si dupa aceeaun showroom a fost adoptata si de catre Forza Rossa, importatorulFerrari sau Grupul Porsche Romania, pentru Bentley siLamborghini.

In ultimii trei ani pe piata locala s-au importat 13 modeleRolls Royce noi cu preturi de pana la 640.000 de euro, plus alteaproape 20 second-hand, acestia reprezentand potentialii clientivizati de service-ul Automobile Bavaria. Ca si in cazul dealeruluiFerrari, si service-ul Rolls Royce are in prezent clienti nu numaidin Romania, ci si din tarile vecine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO