Companii

Şef nou la Ernst & Young: Bogdan Ion o înlocuieşte pe Camelia Horlâci

Autor: Liviu Chiru

31.05.2011, 23:34 669

Conducerea biroului local al companiei de audit Ernst &Young va fi preluată de la 1 iulie de Bogdan Ion, care deţine înprezent poziţia de partener de audit. El o va înlocui astfel peCamelia Horlâci, care va rămâne în cadrul companiei, dar pe opoziţie de partener senior, urmând să coordoneze echipa de serviciipentru sectorul public, ce se ocupă şi cu proiectele finanţate dinfonduri ale Uniunii Europene.

Camelia Horlâci a condus biroul din România al Ernst & Youngdin 2005 până în prezent. Bogdan Ion are 15 ani de experienţă înaudit financiar şi a coordonat proiecte în domenii precum energieşi utilităţi, petrol şi gaze, farmaceutic şi retail atât pentrucompanii multinaţionale, cât şi pentru clienţi locali. Bogdan Ionva coordona de la Bucureşti echipa de 450 de angajaţi din Româniaşi Moldova a Ernst & Young.

În 2009 compania a realizat un profit brut de 24 de milioane delei (5,6 mil. euro), la o cifră de afaceri de aproape 116 milioanede lei, potrivit datelor raportate la Registrul Comerţului. Ernst& Young este una dintre cele mai mari companii de audit (bigfour) la nivel mondial, alături de PricewaterhouseCoopers, Deloitteşi KPMG. Pe plan local, Ernst & Young are în portofoliu conturimari precum BCR sau Romtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO