Companii

Şeful CET Govora, noul director al Oltchim

Şeful CET Govora, noul director al Oltchim

Foto Mediafax

Autor: Carol Dan

03.10.2012, 00:06 517

Directorul general al producătorului de energie electrică şi termică CET Govora, Mihai Bălan, va prelua conducerea Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), numirea fiind aprobată marţi de către CA al combinatului, au declarat surse din Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al companiei din Vâlcea. CET Govora este deţinută de Consiliului Judeţean Vâlcea, în timp ce Oltchim este deţinut de Ministerul Economiei.

Bălan îl va înlocui la şefia Oltchim pe de Constantin Roibu, care a condus timp de 21 de ani combinatul, el demisionând în septembrie la presiunile reprezentanţilor Ministerului Economiei. Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat luni, după ce Dan Diaconescu, câştigătorul licitaţiei pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, nu a adus în termenul prevăzut, de zece zile, dovezi că deţine cele 45 mil. euro cu care a câştigat licitaţia.

Guvernul s-a angajat în faţa Fondului Monetar Internaţional, prin memorandumul anexat ultimei scrisori de intenţie, că Oltchim (OLT) va fi trecut în lichidare voluntară dacă privatizarea eşuează. Totuşi premierul Victor Ponta a declarat că instituţiile financiare internaţionale vor accepta iniţierea unui nou proces de privatizare la Oltchim.

Băncile creditoare ale Oltchim sunt în negocieri cu statul ca să refinanţeze combinatul. În prezent, Ministerul Economiei are în plan să aducă un administrator special, unul dintre numele vehiculate fiind Alvarez & Marsal, administratorul special al Lehman Brothers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO