Companii

Şeful Hyundai se mută la importatorul Peugeot

08.08.2010, 23:40 210

Narcis Ghiţă, fostul director general al Hyundai Auto Româniaimportatorul mărcii coreene pe piaţa locală, parte a grupuluiŢiriac, a preluat la începutul acestei luni conducerea TrustMotors, importatorul Peugeot, companie cu o cifră de afaceri depeste 75,1 mil. euro anul trecut, controlată de omul de afaceriGheorghe Dolofan.

Actualul şef al Trust Motors a fă­cut parte din echipa de conducerea importatorului Hyundai din 2003. Hyundai Auto România a avut anultrecut un business de 96 mil. euro. În acelaşi timp, DragoşDrăghici nu mai ocupă funcţia de director al diviziei auto a ŢiriacHoldings, care include atât ŢiriacAuto, compania de retail autocare controlează dealerii de maşini, cât şi importatorii HyundaiAuto România, Pre­mium Auto (Land Rover şi Jaguar), M Car Trading(Mitsu­bishi) şi Romcar (care până la 1 august a controlatimporturile Ford). "În cadrul Grupului Ţiriac nu mai există poziţiade di­rector al diviziei auto", a subliniat Ion Alexandru Ţiriac,re­pre­zentantul acţionarului în consiliile de conducere şiadmi­nis­traţie atât în cadrul Ţiriac Holdings, cât şi în cadrulboar­du­rilor Unicredit Ţiriac Bank, Allianz Ţiriac Asigurări şiMetro Cash&Carry.

În prezent la conducerea Hyundai Auto România se află DragoşMăgdălina, care la finele lunii mai a preluat funcţia de directorexecutiv al companiei. Anterior, Măgdălina a ocupat funcţia dedirector general de vânzări în cadrul Romcar, companie care până la1 august a deţinut importurile mărcii Ford pe piaţa locală, înprezent acestea fiind gestionate de compania naţională de vânzări aFord România. Tot la ni­velul lunii mai, Mihai Ivănescu, directorulgeneral al M Car Tra­ding, importatorul Mitsubishi pe piaţa locală,a preluat func­ţia de preşedinte al consiliului de administraţie alPre­mium Auto şi în acelaşi timp a rămas în continuare membru înconsiliul de administraţie al M Car Trading.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO