Companii

Şeful Poştei: Anul acesta vom termina cu pierderi, dar pentru anul viitor estimez un profit de 100 mil. lei

Şeful Poştei: Anul acesta vom termina cu pierderi, dar...
04.11.2013, 11:43 229

Ion Smeeianu, directorul general al Poştei Române, spune că anul acesta compania va termina pe pierderi, fără a menţiona nivelul acestora, şi că pentru anul viitor estimează un profit de 100 milioane de lei (22,7 mil. euro).

“În ceea ce priveşte veniturile la nouă luni suntem la nivelul celor de anul trecut. 3.650 de angajaţi au fost disponibilizaţi, sperăm ca rezultatele pe luna octombrie să arate un plus, după ce fondul de salarizare s-a diminuat cu 12%”, a spus Smeeianu, prezent la evenimentul de inaugurare al oficiului 39 de pe Şoseaua Iancului, modernizat cu 180.000 de lei (40,9 mil. euro). Şeful Poştei a precizat că din 2014 Poşta va intra pe piaţa de brokeraj în domeniul asigurărilor, urmând să înfiinţeze Broker Poşta Română. În prezent, Poşta are 27.500 de angajaţi şi 5.600 de oficii poştale, din care 700 în mediul urban.

Anul trecut, compania a avut afaceri de 1,2 miliarde de lei (272 mil. euro) şi pierderi de 52 milioane de lei (11,8 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

La finalul anului trecut la Poştă a fost instituit management privat, Ion Smeeianu fiind desemnat director general, deşi ocupa şi anterior această funcţie, pe care a fost numit politic. Adrian Volintiru, preşedintele  Poştei, numit la conducere în decembrie anul trecut când a fost instituit management privat, a renunţat  la această funcţie, în locul lui fiind numit Marian Păntăzescu, administrator în cadrul companiei. Ceilalţi membri ai consiliului sunt Dinu Sava Malacopol, Adrian Apolzan, Gelil Eserghep, Adrian Cighi din partea Fondului Proprietatea.

În septembrie anul acesta, Octavian Bădescu, şeful direcţiei de servicii expres din cadrul Poştei, numit la conducere în mai anul acesta şi care venea din mediul privat, şi-a dat demisia din funcţie din cauza imposibilităţii – susţine el – de a-şi pune în practică măsurile pe care le-a gândit pentru redresarea departamentului pe care îl conducea.

Poşta este deţinută de stat prin Ministerul pentru Societatea Informaţională cu un pachet de 75% şi de Fondul Proprietatea cu un pachet de 25%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO