Companii

Şerban Toader a fost reconfirmat senior partner la KPMG

Autor: Mihaela Claudia Medrega

18.05.2011, 23:50 665

Şerban Toader, 40 de ani, a fostreconfirmat pentru al doilea mandat în funcţia de senior partner alKPMG România şi Moldova, una din cele mai mari companii de audit şiconsultanţă.

Toader a fost numit senior partnerla KPMG începând cu anul 2007, după aproximativ 15 ani deactivitate în cadrul firmei din România.

"În calitate de senior partner alKPMG în România şi Moldova, Toader coordonează guvernanţa şistrategia firmei, reprezintă interesele partenerilor şi alecompaniei atât pe piaţa locală, cât şi la nivel internaţional",potrivit unui comunicat.

KPMG a realizat în anul financiarîncheiat la 30 septembrie 2010 o cifră de afaceri de 34 mil. euro,în uşoară creştere faţă de anul anterior. Auditul continuă să fieprincipala linie de business a KPMG, cu o pondere de 55% din cifrade afaceri. Serviciile de consultanţă fiscală au continuat săcrească, însă cea mai mare creştere, de aproximativ 35%, s-aînregistrat în cadrul serviciilor de consultanţă înafaceri.

Datele reflectă veniturileconsolidate pentru toate companiile KPMG din România şi RepublicaMoldova pe standardele internaţionale de raportare financiară(IFRS). "Rezultatele bune pe care le avem sunt cu atât maiîncurajatoare, cu cât ne aflăm într-o perioadă în care, înansamblu, piaţa de consultanţă s-a restrâns", susţineToader.

Pentru viitor, Toader esteoptimist cu privire la perspectivele companiei în România."Climatul economic rămâne totuşi fragil şi este încă prea devremesă vorbim despre o redresare, cel puţin în cazul României. Cu toateacestea, KPMG a continuat să înregistreze rezultate performantepentru că am anticipat tendinţele pieţei şi ne-am adaptatserviciile pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale clienţilornoştri, concentrându-ne în acelaşi timp şi asupra cerinţelor lorprobabile viitoare." Toader este membru în Consiliul Director alKPMG pentru Europa Centrală şi de Est şi este vicepreşedinte alConsiliului Investitorilor Străini din România.


Cum arată businessulKPMG

KPMG oferă în România servicii deaudit, asistenţă fiscală şi consultanţă în afaceri, incluzândservicii de restructurare şi asistenţă în accesarea de fondurieuropene, unei largi game de entităţi atât din sectorul public, câtşi privat. Din conducerea locală a firmei fac parte 18 parteneri,unsprezece dintre aceştia fiind români. În România şi RepublicaMoldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şasebirouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şiChişinău. Are peste 600 de angajaţi şi parteneri, atât români, câtşi străini. KPMG este prezentă la nivel internaţional în 146 deţări şi are peste 140.000 de angajaţi în firmele membre dinîntreaga lume. Principalii competitori ai KPMG sunt ceilalţijucători din grupul Big Four - PricewaterhouseCoopers, Ernst &Young şi Deloitte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO