Companii

Serviciile express, 70% din afacerile TNT

17.09.2007, 18:11 17

Compania olandeza TNT, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de curierat, va ajunge pana la sfarsitul anului la o pondere de 70% a serviciilor express in cifra de afaceri a companiei, fata de circa 60% in prezent, ca urmare a introducerii unor noi produse pe acest segment, potrivit reprezentantilor companiei.
Serviciile express pot fi de circa zece ori mai scumpe fata de serviciile economic, livrarea produselor fiind garantata pentru a doua zi dupa trimitere.
Compania a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere de aproximativ 30% a cifrei de afaceri, precum si o majorare de 37% a profitului fata de perioada similara a anului trecut. Astfel, daca ritmul de crestere a profitului se va mentine pana la sfarsitul anului, compania ar putea ajunge la un profit net de circa 5,5 mil. euro, potrivit estimarilor ZF, aferent unei cifre de afaceri de aproape 35 mil. euro. Cea mai mare parte a cifrei de afaceri a TNT, circa 85%- 90%, este asigurata din serviciile de curierat international, segment pe care TNT concureaza cu DHL si UPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO