Companii

Sfertul de oră cu cele mai multe comenzi de mâncare din Bucureşti

Sfertul de oră cu cele mai multe comenzi de mâncare din...

Autor: Cristina Cuncea

30.06.2014, 12:08 721

Intervalul de timp cu cele mai multe comenzi ale zilei este, în Bucureşti, între 12:30 şi 12:45, perioadă în care numărul acestora creşte cu până la 50% faţă de restul zilei.

Circa 30% din aceste comenzi sunt făcute de la birou, iar cea mai mare comandă plasată în intervalul respectiv s-a ridicat la 300 lei, constând într-o varietate de pizza, alături de alte 8 meniuri complete de prânz, potrivit datelor comunicate de platforma online de comenzi de mâncare.

În Iaşi, în schimb, un vârf al comenzilor se înregistrează între 13:00 şi 13:15, când comenzile plasate pe foodpanda cresc cu până la 30% faţă de restul zilei, în timp ce clujenii şi timişorenii preferă să comande cina acasă, clujenii între 19:20 şi 19:35, iar cei din Timişoara între 19:00 şi 19:15.

Şi în acest caz, în cele două intervale de câte 15 minute, numărul de comenzi plasate pe foodpanda creşte cu aproximativ 30% faţă de restul zilei.

"Obiceiul de consum specific fiecărui oraş este vizibil şi la nivelul perioadelor cu vârf de comenzi. Bucureştenii comandă masiv meniuri de pranz între 12:30 şi 12:45. Ieşenii au un comportament similar celor din Capitală, comandând meniuri asemănătoare, tot la prânz, în timp de clujenii şi timişorenii asociază masa de seară cu o mâncare gustoasă şi ceva mai exotică, pe care nu o gătesc în mod normal acasă", a declarat Dan Macarie, country manager foodpanda România.

Bucureştenii şi ieşenii comandă cu precădere de pe foodpanda în jurul prânzului, majoritatea de la birou, optând pentru meniuri complete cu supă, fel principal cu garnitură şi salată, în timp de clujenii şi timişorenii optează de cele mai multe ori pentru bucătării italiane şi orientale.

foodpanda.ro colaborează, în prezent, cu peste 200 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO