Companii

Showroom-ul va mari vanzarile de remorci Schwarzmuller cu 50%

18.11.2005, 18:35 261

Schwarzmuller Romania, reprezentanta locala a producatorului austriac de remorci Schwarzmuller, va investi peste 3 milioane de euro intr-un service si un showroom, decizie in urma careia compania urmareste sa isi majoreze cu 50% vanzarile de anul viitor.

"Anul viitor vom incepe constructia, ceea ce estimam ca va solicita o investitie suplimentara de 2-3 milioane de euro", spune Loredana Stanciu, director economic la Schwarzmuller Romania. "In urma acestui demers, credem ca vom inregistra o crestere a vanzarilor de cel putin 50% in 2006", a continuat Stanciu.

Compania a achizitionat un teren cu o suprafata de 5 ha, situat langa autostrada Bucuresti-Pitesti la km 22, unde urmeaza sa se construiasca un showroom si un service, pentru care a platit 1,5 milioane de euro.

Schwarzmuller Romania comercializeaza semiremorci pentru autocamioane destinate transportului international, constructiilor si transporturilor speciale.

Cea mai mare pondere in vanzarile companiei o detin semiremorcile cu prelata pentru transporturi internationale, circa jumatate din cifra de afaceri, urmate de semiremorcile basculabile si cele pentru transportul bustenilor. In acest an vanzarile de semiremorci pentru transporturi speciale, constructii, transport busteni au crescut cu 20%, potrivit reprezentantilor Schwarzmuller. "Piata isi va dubla ritmul de crestere pe segmentul de remorci pentru vehicule specializate (constructii, transport busteni), in timp ce pe segmentul de transport international anticipam o stagnare in 2006", considera Stanciu.

Compania este prezenta numai in Bucuresti, dar pe termen mediu intentioneaza sa isi extinda reteaua de distributie in tara, prin incheierea de contracte cu noi parteneri.

Schwarzmuller Romania activeaza pe piata locala din anul 2002, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 3,84 milioane lei (950.000 de euro) si un profit net de 56.000 de lei (14.000 euro). Pentru acest an, conducerea companiei anticipeaza o crestere cu 30% a cifrei de afaceri, pana la 5 milioane de lei (1,4 milioane de euro).

Schwarzmuller este unul dintre cei mai importanti producatori de remorci pentru camioane din Austria. Compania a fost infiintata in urma cu 130 de ani de Josef si Wilhelm Schwarzmuller, iar in prezent livreaza anual in Europa circa 6.000 de remorci si semiremorci. Schwarzmuller acopera in prezent noua tari europene, printre care Cehia, Lituania, Ungaria, Polonia si Rusia. Pe langa facilitatile din Austria, compania mai detine unitati de productie in Ungaria, Cehia si Germania. marius.anton@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO