Companii

SIF Moldova: dividendul, conform bugetului

16.02.2004, 00:00 12

SIF Moldova a raportat la finalul saptamanii trecute un profit net preliminat de 392 miliarde de lei pe anul 2003, cu 24 miliarde de lei mai mare decat cel estimat in luna ianuarie. Consiliul de administratie al societatii de investitii financiare (SIF) urmeaza sa propuna actionarilor distribuirea unui divident brut de 494 lei/actiune, asa cum isi propusese SIF Moldova prin Bugetul de Venituri si Cheltuieli cu un an in urma. Putini dintre brokeri se asteptau insa la jumatatea anului trecut ca societatea sa indeplineasca bugetul din cauza executarii silite a unor datorii catre AVAB si Bankcoop.
Profitul pe actiune al societatii de investitii financiare pe anul trecut este de 755 lei. Conform unei hotarari de anul trecut a actionarilor, data de referinta pentru AGA care va stabili repartizarea profitului este 1 martie, iar aceasta va avea loc pe 23 si 24 aprilie.
Cea mai importanta tranzactie derulata anul trecut de SIF Moldova a fost vanzarea pachetului minoritar de la Sidex Galati, in cadrul ofertei pentru delistarea actiunilor combinatului, tranzactie din care a incasat 742 miliarde de lei. La finalul anului trecut, societatea detinea titluri de stat si depozite bancare in valoare de 1.475 miliarde de lei, in timp ce valoarea actiunilor detinute in portofoliu se ridica la 3.709 miliarde de lei.
Actiunile SIF Moldova au urcat in sedinta bursiera de vineri cu 1,4% pana la 3.700 lei/actiune pe fondul tendintei generalizate de crestere de pe piata.  Societatea detinea la finalul anului trecut capitaluri proprii in valoare de 4.156 miliarde de lei (126 milioane de dolari), fata de o capitalizatre bursiera de 60 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO