Companii

SIF Oltenia vinde 22% din Elcomp

04.08.2004, 00:00 119

SIF Oltenia a lansat o oferta publica de vanzare a unui pachet de 22,8% din actiunile producatorului de tuburi electronice Elcomp Bucuresti. Pretul maxim cerut de ofertant este de 100.000 lei/actiune, in aceste conditii valoarea pachetului de actiuni scos la vanzare fiind de 17,1 miliarde lei (0,4 milioane euro). Oferta se deruleaza dupa principiul "licitatiei olandeze", existand un pret maxim, dupa care se poate cobori  pana la un nivel minim stabilit de ofertant. Pretul minim acceptat de SIF Oltenia este de 32.000 lei/actiune.
"Faptul ca suntem minoritari in cadrul Elcomp nu ne permite sa intervenim in mod corespunzator in modul de conducere al companiei , iar rezultatele obtinute de Elcomp au fost sub asteptari" a declarat Tudor Ciurezu, directorul economic al SIF Oltenia.  "In conditiile in care actionarul majoritar al societatii este PAS, care nu are capacitatea necesara sustinerii unor investitii serioase necesare pentru restructurarea si retehnologizarea companiei si poate chiar pentru schimbarea profilului de activitate,  dar nici nu ne permite sa intervenim in deciziile companiei, am hotarat sa vindem actiunile detinute la Elcomp. Actiunile Elcomp sunt listate pe RASDAQ, dar au in general o lichiditate redusa.  Astfel, suma pe care eventual o vom incasa in urma acestei vanzari o putem plasa eficient in alte actiuni mai lichide", a adaugat Ciurezu.  
Ultima tranzactie de pe RASDAQ cu  actiunile Elcomp s-a derulat la pretul de 13.000 lei/actiune, care reprezinta de altfel si cea mai ridicata  cotatie pentru aceste titluri in ultimul an. La pretul respectiv, capitalizarea bursiera a societatii este de 0,2 milioane euro. Valoarea nominala a unei actiuni Elcomp este de 25.000 lei, capitalul social al companiei fiind de 18 miliarde lei.
Elcomp este controlata de PAS, in cadrul acestei asociatii trei persoane fizice, Traian Sotrin, Nicolae Burducea, Kazem Jorabbaf Farid, fiecare din acestia detinand participatii  de 16- 17%.
Compania nu a raportat rezultatele financiare pe anul trecut. In 2002, Elcomp a obtinut un profit net de 852 milioane lei, la o cifra de afaceri de 13,7 miliarde lei.
Oferta publica de vanzare lansata de SIF Oltenia se va incheia pe data de 17 august. catalin.ciocan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO