Companii

Simcor, vanzari de 75 mil. euro pe fondul cresterii pietei cu 25%

09.05.2007, 17:20 39

Grupul de firme Simcor Oradea, care desfasoara activitati pe piata materialelor de constructii, estimeaza o cifra de afaceri de peste 75 mil. euro in acest an, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 25% fata de 2006.
Anul trecut grupul oradean a inregistrat o cifra de afaceri de peste 60 mil. euro. Estimarile initiale ale oficialilor Simcor Grup pentru 2006 prevedeau realizarea de vanzari in valoare de 52 mil. euro.
"Aceasta evolutie pozitiva la nivelul indicatorilor financiari are la baza extinderea activitatii grupului cu inca doua companii care distribuie placi ceramice, dar si investitiile si folosirea integrala a capacitatilor de productie existente. In Romania, domeniul constructiilor reprezinta unul dintre sectoarele economice care inregistreaza cea mai rapida evolutie, astfel ca pentru 2007 estimam o crestere a pietei materialelor de constructii cu 25% fata de 2006, si cu 45% fata de 2005", a declarat pentru ZF Transilvania Dumitru Manucu, director general al Simcor Management Oradea, compania de management a grupului.
Pentru 2007 grupul Simcor Oradea si-a bugetat investitii de 6 mil. euro in vederea instalarii sistemului de gaz a cuptorului de la fabrica de var din Medgidia, pentru achizitionarea unei linii automate de ambalat BCA, marirea capacitatilor de productie prin montarea de noi cuptoare, investitii de mediu, cumpararea de noi masini si utilaje si marirea flotei de camioane existente.
Anul trecut grupul oradean a investit aproximativ 2 mil. euro in achizitionarea unei linii tehnologice de taiat BCA, si in dezvoltarea productiei de stalpi pentru liniile electrice aeriene de joasa si medie tensiune. "Produsele realizate de grupul nostru de firme sunt distribuite in partea de vest, nord-vest si de nord a tarii, iar varul produs de compania Simcor Var este distribuit in aproximativ 95% din teritoriul Romaniei", spune Dumitru Manucu.
Simcor Grup comercializeaza materiale de constructii, seminee, cosuri de fum, cahle de teracota, mortare si adezivi, var, BCA, elemente prefabricate din beton, plase sudate, stalpi electrici si pavaje, comercializarea marfurilor facandu-se prin intermediul propriilor retele de distributie.
Grupul oradean a infiintat in 2006 doua companii, Ceramica International si Sanimix, cu principal domeniu de activitate distributia de placi ceramice, gresie, faianta si obiecte sanitare.
"Potrivit estimarilor facute de specialisti din industria constructiilor, domeniul ingineriei civile va subclasa sectoarele rezidentiale si nonrezidentiale de pe piata, aceasta urmand sa ajunga in urmatorii trei ani la 10 miliarde euro", declara Dumitru Manucu.
In prezent Simcor Grup detine noua companii care desfasoara activitati in productia si livrarea materialelor de constructii, cu capital privat majoritar german si un numar de 570 angajati. Principalii competitori ai Simcor Grup sunt companiile Macon Deva, Elpreco Craiova, Celco Constanta si Prefabricare Vest.
Principalii actionari in grupul de firme Simcor sunt omul de afaceri german Stache Lutz, care detine pachete de actiuni majoritare sau de control in aproape toate companiile grupului, si Mihai Voiculescu, conform ultimelor informatii disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO