Companii

Sinterom si-a bugetat vanzari de 7 mil. euro din contractele cu producatorii de masini

09.09.2009, 15:50 77

Producatorul de componente pentru industria auto sielectrotehnica Sinterom din Cluj-Napoca estimeaza ca va realizaanul viitor o cifra de afaceri de aproximativ 7 mil. euro, inconditiile in care vanzarile companiei clujene vor ajunge in acestan la 4,8 mil. euro.

"Anul trecut, ca urmare a programelor de investitii sidezvoltare derulate, am castigat noi clienti pe toate segmentele depiata si am fabricat 136 de noi produse, atat pentru clientiivechi, cat si pentru cei noi. Ponderea acestor produse va contribuila cresterea cifrei de afaceri Sinterom din urmatorii ani", adeclarat Viorel Muresan director general al companiei Sinterom.

Pentru acest an, oficialii Sinterom estimeaza o scadere avanzarilor cu aproximativ 24% in euro si peste 9% in lei fata deanul trecut, cand afacerile companiei din Cluj au fost de peste 6,3mil. euro (22,10 mil. lei).

Compania clujeana produce si comercializeaza echipamente deaprindere si pornire a motoarelor (bujii pentru motoare cuaprindere prin scanteie, bujii incandescente, electrozi deaprindere, termostartere pentru pornire la rece a motoarelordiesel), pinioane de distributie, pinioane pentru pompele de ulei,piese de feronerie, diverse bucse, accesorii auto (pompe de umflatpneuri, portbagaje, furtunuri), izolatori, tuburi, caramizi,diverse piese mecanice prelucrate. Din totalul celor 304 clienti aicompaniei Sinterom de anul trecut, 25 de clienti au contribuit larealizarea a 80% din cifra de afaceri pe 2008.

Principalii clienti ai companiei clujene sunt Automobile Dacia,Welles, Bosch Ungaria, Danfoss, din Slovenia si Retting, dinPolonia.

Valoarea exportului a crescut anul trecut cu 25% fata de 2007 sicu 38% fata de 2005. In prezent, exportul reprezinta 26% din cifrade afaceri a Sinterom. Anul trecut, actionarii Sinterom au aprobatprelungirea liniilor de credit contractate cu inca un an de zile.Creditele, in valoare totala de 1,4 mil. euro (4,9 mil. lei), aufost contractate de la BCR, Banca Transilvania si Bank Leumi.

Cea mai mare parte a creditului a fost contractata de la BCR,valoarea imprumutului efectuat ridicandu-se la peste 1,1 mil. euro(4 mil. lei). Actionarii au mai hotarat contractarea unor creditepentru investitii in valoare de aproximativ 600.000 de euro.

Compania doreste modernizarea fluxurilor tehnologice in cadrulsectiei de produse sinterizate metalice in vederea cresteriicompetitivitatii firmei, precum si formarea si perfectionareamanagerilor si a angajatilor.

Producatorul clujean de componente auto avea la finele anuluitrecut datorii de 8,38 mil. lei, in scadere de la 8,56 mil. lei in2007.

Totodata, valoarea platilor restante s-a redus de la 2,6 mil.lei la aproximativ 200.000 de lei, in timp ce numarul salariatilora scazut de la 363 in 2007 la 320 anul trecut.

Contractoare Buzau controleaza 62,75% din titlurile companiei,iar SIF Oltenia detine 31,04% din actiuni.

Clientii Sinterom

  • Dacia
  • Bosch Ungaria
  • Danfoss Slovenia
  • Retting Polonia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO