Companii

Sixt si Serus cumpara dealerii Renault IPSO

18.04.2010, 23:12 486

Ipso Automobile, unul dintre cei mai vechi dealeri Renault-Daciasi fost importator, si-a vandut businessul israelienilor de la SixtNew Kopel si dealerului Renault-Nissan Serus.

Centrul din Otopeni a fost preluat de catre Sixt New Kopel,intr-o tranzactie de aproape 6 mil. euro, iar dealerul din Ploiestia fost preluat de Serus, cel mai mare dealer Renault-Nissan dinCapitala, cu afaceri de 22 mil. euro, in crestere fata de 21,5 mil.euro in 2008 si de un profit de peste 2 mil. euro, potrivitoficialilor companiei. Aceasta este prima tranzactie de pe piatalocala in care o companie vinde un dealer auto.

Centrul din Otopeni al Ipso a fost preluat de catre Sixt dupa cedeal-ul cu grupul Eurohold a cazut. Oficialii IPSO nu au putut ficontactati pana la inchiderea editiei.

"Ne-am retras din achizitia dealerului Ipso Otopeni deoarece nuam putut ajunge la o intelegere", a declarat pentru ZF KirilBolshov, presedintele Eurohold.

Serus va investi aproape 3 mil. euro in construirea unui noucentru din Ploiesti, showroomul din Ploiesti fiind inchiriat. "Vomprelua oficial dealerul IPSO Ploiesti din data de 3 mai. Pana acumin portofoliu aveam doar Renault si Nissan, si doar service Dacia,acum avand in vedere evolutia marcii si lansarea lui Duster, dorimsa intram si pe vanzari", a declarat Matache Rusea, actionar Serus.Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata, dar, potrivitextimarilor ZF, aceasta nu a depasit 2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO