Companii

Spaniolii de la GED cumpara Travel House

03.06.2010, 23:46 97

Fondul de investitii spaniol GED, unul dintre cei mai activicumparatori din businessul local, isi extinde afacerea din turism,in urma achizitiei unui pachet de 80% din agentia de turim TravelHouse, cu vanzari de 6 mil. euro si un profit net de 110.000 euroanul trecut. Tranzactia, realizata prin intermediul Happy Tour, ceamai mare agentie de turism din Romania, aflata in portofoliulfondului, vine la mai putin de doua saptamani de la parafarareaunui alt deal, respectiv achizitia site-ului paravion.ro de catreGED.

"Aceasta tranzactie se incadreaza in strategia de consolidare aHappy Tour, care tinteste sa devina cel mai mare operator turisticdin tara pe servicii corporate, online, si programe de vacanta", adeclarat Javier Garcia del Valle, CEO-ul companiei Happy Tour, cuafaceri de 29 mil. euro anul trecut. Valoarea tranzactiei nu a fostfacuta publica.

Tranzactia este in curs de aprobare de catre ConsiliulConcurentei, urmand sa se finalizeze in iunie. Consultantiijuridici in aceasta tranzactie au fost Tuca Zbarcea& Asociatiipentru Happy Tour si Biris Goran pentru Travel House.

Travel House este controlata de Luca Zucchetti (45%), CorinaSouvannasouck (30%) si Stefano Bardi (25%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO