Companii

Spar ar putea prelua magazinul Univers'All din Timisoara

Spar ar putea prelua magazinul Univers'All din Timisoara

Spar intentioneaza sa investeasca pe termen lung pe piata romaneasca 350 de milioane de euro

31.01.2007, 18:18 198

Reteaua de retail Spar isi dubleaza investitiile in acest an, pana la 20 mil. euro, avand planificata deschiderea a peste 20 de unitati noi.
"Am facut o oferta pentru magazinul Univers'All din Timisoara, insa in acest moment nu avem un raspuns sigur", a declarat Rino Tizzanini, directorul general al Spar Romania. Unitatea este amplasata in incinta centrului comercial Iulius Mall Timisoara.
Univers'All Trading, compania care a operat pana anul trecut o retea de 14 magazine, a vandut deja 5 supermarketuri catre companiile Intermarche (Interex), Profi, Gimrom (G'Market) si Romstal. Spar are in prezent 11 proiecte definitivate pentru anul in curs, dintre care 5 hipermarketuri si supermarketuri in Bucuresti. Dintre magazinele anuntate pentru acest an, patru vor fi hipermarketuri cu suprafete de vanzare de aproximativ 3.500 de metri patrati.
"Este posibil sa intram si in mall-uri din Bucuresti si Brasov", a mai spus Tizzanini. Alte orase vizate in acest an de Spar sunt Constanta, Arad, Oradea, Ramnicu Valcea sau Drobeta Turnu-Severin. Printre noile locatii Spar anuntate pentru acest an nu se numara insa orasul Cluj-Napoca, unde reteaua a achizitionat anul trecut un teren de peste 7.000 de metri patrati, pentru aproximativ 4 mil. euro. Pe terenul situat in centrul orasului se afla fostul sediu administrativ al producatorului de lactate Napolact detinut de grupul Friesland Foods. Directorul general al retelei Spar a spus ca pe terenul achizitionat de la Friesland va fi construit un magazin de dimensiune mai mare, a carui inaugurare nu este programata pentru acest an.
Spar a mers pe strategia de achizitii de magazine deja existente inca de anul trecut, cand a preluat reteaua de supermarketuri Diskont din Alba Iulia, in paralel cu proiecte de constructie de la zero a magazinelor. Cele trei supermarketuri cumparate de la compania Diskont au implicat investitii de 1,8 mil. euro, locatiile fiind inchiriate, potrivit datelor furnizate de Spar.
Spar a intrat pe piata romaneasca anul trecut, prin inaugurarea unui numar de 7 supermarketuri si a unui hipermarket in a doua jumatate a anului. Reteaua Spar este dezvoltata de fondul american Morava.
Spar intentioneaza sa investeasca pe termen lung pe piata romaneasca 350 de milioane de euro in crearea unei retele de retail formata din 250 de supermarketuri si hipermarketuri.
Operatorul Spar este ultimul jucator intrat pe piata locala de supermarketuri.
Alti operatori internationali de supermarketuri prezenti pe piata sunt Billa, La Fourmi, Artima, Mega Image sau companiile care detin magazinele de tip discount, Interex, Penny Market, Plus Discount, XXL Megadiscount, Profi.
La nivel international, reteaua Spar numara peste 15.000 de magazine si a realizat o cifra de afaceri de 27,9 mld. euro in anul 2005 din operatiunile desfasurate pe patru continente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO