Companii

STK Financial vrea sa administreze conturi individuale

12.10.2005, 18:34 15

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat societatea de administrare a investitiilor STK Financial cu sediul in Cluj-Napoca, aceasta fiind cea de-a patra societate de administrare a investitiilor din oras.

"Intr-o prima faza vom intra pe piata conturilor individuale de administrare a investitiilor, iar ulterior intentinam sa lansam doua fonduri de actiuni", spune Nicolae Pascu, presedintele si unul dintre actionari.

Pana la inceputul acestui an el a ocupat pozitia de analist la societatea de intermediere bursiera SSIF Broker din Cluj.

STK Financial este a doua societate autorizata in acest an dupa BT Asset Management, societatea de administrare a investitiilor a Bancii Transilvania.

In ultimii ani bancile au intrat tot mai puternic pe aceasta piata formata pana nu de mult din administratori independenti. Desi bancile sunt un concurent redutabil pentru administratorii privati, care au ajuns sa mai detina doar o treime din piata, acestia spun ca piata fondurilor mutuale incepe sa devina din ce in ce mai credibila in ochii investitorilor, revenindu-si astfel dupa scandalurile FNI sau FMOA.

Piata fondurilor de investitii insuma 95 mil. euro la finalul lunii august si cuprindea 19 fonduri deschise si doua fonduri inchise. La acestea se mai adauga conturi individuale in valoare de cateva milioane de euro gestionate de aceleasi societati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO