Companii

Studiu Horváth, firmă de consultanţă: Creşterile de preţ la materiile prime vor continua şi după pandemie. Preţul lemnului s-a dublat în septembrie în Germania şi România

Studiu Horváth, firmă de consultanţă: Creşterile de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.08.2021, 16:45 919

♦ Producătorii nu se aşteaptă ca spirala preţurilor să se oprească pe termen mediu.

Preţul lemnului s-a dublat în septembrie în Germania şi România, arată un studiu realizat de firma internaţională de con­sul­­tan­ţă Horváth. Este, de alt­fel, materia primă cu cea mai mare scumpire, alături de alte exem­­ple, precum oţelul sau ma­terialele plastice.

„În timp ce producă­to­rii au fost nevoiţi să reducă pro­ducţia şi sto­cu­rile din cauza pande­miei, a crescut ce­rerea de mobilier şi alte arti­cole de mobilier, pre­cum şi de materiale de con­s­trucţii şi renovare pentru in­terior şi exter­ior. În medie, au existat creşteri ale preţurilor de 30% din toamna anului 2020 şi de 20% de la începutul anului - cu un maximum de 65% pentru materiile prime metalice secun­da­re, de exemplu“, se arată în studiul Horváth.

Producătorii nu se aşteaptă ca spirala preţurilor să se oprească pe termen mediu. Astfel, pentru lemn, pro­du­cătorii se aşteaptă la o creştere de până la 33% până la sfârşitul anului, din cauza cererii ridicate de produse din lemn. Având în vedere va­rian­ta Delta a corona­viru­su­lui, com­pa­niile se tem acum şi de blocaje supli­men­tare în Europa şi, astfel, de continuarea ce­re­rii puternice, rezul­tând un nou record al preţului lem­­nului până în de­cembrie 2021.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO