Companii

Subaru intra in competitie in segmentul mini

14.12.2007, 13:56 19

Justy este modelul conceput de Subaru pentru competitia in segmentul automobilelor de oras, segment ce a acumulat in primele 10 luni ale anului o crestere de peste 45% comparativ cu acelasi interval al anului trecut.
Din punctul de vedere al pretului se pare insa ca Subaru are de pierdut fata de competitorii directi, Chevrolet Spark, Peugeot 107 sau Toyota Aygo, al caror pret cu toate taxele incluse variaza intre 8.000 si 11.000 de euro. Subaru Justy este disponibil in Romania prin doua versiuni, pretul pentru varianta de baza fiind de 11.662 de euro cu TVA inclusa.
Din punctul de vedere al performantelor tehnice si rutiere, Justy se situeaza pe primele locuri. Principalul atu al modelului de clasa A a Subaru este propulsorul de trei cilindri si 1.000 de centimetri cubi ce dezvolta 69 de cai putere si permite o accelerare de sub 14 secunde pana la 100 km/h.
Chiar daca nu se incadreaza in liniile principale ale producatorului japonez, avand tractiune doar pe puntea fata, Justy pastreaza calitatile rutiere ale marcii, dovedind o manevrabilitate superioara fata de concurentele directe din segment. Daca ne asteptam sa fie doar o alta masina mini, am fost impresionati de stabilitatea in curbele abordate abrupt si de puterea oferita de motor in sprinturile scurte. Proprietarul unui Subaru ar putea fi insa nesatisfacut de directia putin imprecisa a modelului, volanul avand o cursa destul de lunga, amanunt care este insa depasit rapid.
Chiar si condus intr-un ritm mai alert, Justy nu a depasit pe parcursul testului un consum de 6 litri la 100 de kilometri. Consumul indicat de constructor in ciclu mixt este de 5 litri/100 km.
Daca la capitolul performante am fost satisfacuti, Subaru ar fi trebuit sa acorde ceva mai multa atentie materialelor folosite pentru interior. Chiar daca materialele dau o usoara impresie de low cost, asamblarea si designul sunt realizate cu responsabilitate, astfel incat postul de conducere ofera o ergonomicitate mai putin intalnita la modelele de clasa mica. Impresia este intarita si de posibilitatea ajustarii volanului pe verticala, cat si de accesibilitatea la comenzile consolei centrale.
Sa nu uitam sistemele de siguranta. Justy este echipat cu airbag-uri frontale si cortina pentru toate locurile, ABS cu patru canale de distributie electronica a fortei de franare, precum si asistenta la franare.
Si din punctul de vedere al spatiilor de depozitare Subaru a fost gandita la fel de eficient, cu multe spatii dispuse in jurul soferului, dar si cu un portbagaj de 225 de litri care poate cuprinde chiar si doua bagaje de marime medie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO