Companii

Sunt mulţi dealeri auto la vânzare, spune şeful New Kopel

23.06.2010, 23:32 25

Dudy Perry, directorul general al companiei New Kopel, parte agrupului israelian Shlomo, spune că este în continuare interesat deachiziţii în piaţa auto, dacă apar ocazii, dar nu mai este oprioritate, după ce grupul a achiziţionat de la IPSO centrul autodin Otopeni, în urma unei tranzacţii de 5,7 mil. euro.

"În prezent nu avem planuri de a achiziţiona alte companii dinpiaţa auto, dar dacă vor exista oportunităţi, nu le vom ignora.Când multe companii doresc să vândă, atunci este momentul potrivitsă cumperi", a declarat Dudy Perry, directorul general al grupuluiNew Kopel, cu activităţi în sectorul de leasing operaţional,rent-a-car şi vânzarea de automobile noi şi second-hand.

Şeful grupului israelian se aşteaptă la o revenire a vânzărilorde maşini pe piaţa locală în următoarea perioadă, în condiţiile încare până acum atât firmele, cât şi persoanele fizice şi-au amânatachiziţia sau schimbarea automobilului.

În afară de centrul IPSO, New Kopel a mai primit alte douăoferte de achiziţie din partea unor companii din zona Capitalei."Am primit mai multe oferte de a achiziţiona alţi dealeri auto dinpiaţă. Am avut cel puţin alte două centre la care ne-am gânditserios să le achiziţionăm, dar la final centrul IPSO s-a dovedit afi cel mai atractiv", a spus şeful New Kopel.

Odată cu preluarea centrului IPSO, New Kopel nu va deveni însăşi dealer Dacia-Renault. "Noi achiziţionăm clădirea şi activitatealegată de service, nu şi partea de vânzări. În centrul din Otopenivom deschide un nou showroom pentru alte branduri auto", a spusPerry, subliniind că nu s-a luat încă o decizie legată de ce marcăsau mărci vor fi comercializate în noul centru.

În condiţiile în care New Kopel deţine şi activitatea de importa mărcii chinezeşti Chery, este posibil ca una dintre viitoarelemărci din actualul showroom IPSO să fie brandul asiatic.

"Primul lot va veni la finele acestei luni în Constanţa, iarprimele maşini vor fi utilizate pentru flotele Sixt, pentrurent-a-car, iar ulterior le vom oferi şi pentru leasingoperaţional. Nu ne-am decis dacă vom face un centru Chery unde esteacum IPSO. Este posibil dar nu sigur. Cel mai probabil va exista unalt brand acolo", a declarat Dudy Perry.

Principala companie din grupul New Kopel este Sixt New Kopel,unul din principalii jucători din piaţa locală de leasingoperaţional şi rent-a-car, cu afaceri de 14 mil. euro în 2009.Grupul mai deţine şi compania AAA New Kopel, care comercializeazămaşini second-hand, în timp ce în aprilie compania a deschis înOtopeni un centru pentru marca Suzuki.

"Cel mai bine stabilit business din grup este în prezentleasingul operaţional, pentru că a fost primul şi a ajuns deja laun volum. Majoritatea veniturilor şi a profitului nostru provin dinleasing operaţional."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO