Companii

Syngenta Agro, unul dintre principalii producători de seminţe certificate din România, s-a apropiat de 550 mil. lei în 2020, plus 5%

Syngenta Agro, unul dintre principalii producători de...

Autor: Florentina Niţu

07.07.2021, 18:30 175

♦ Anul acesta, compania va investi în dezvoltarea şi lansarea platformelor digitale şi a soluţiilor/aplicaţiilor digitale pentru eficientizarea activităţii şi productivităţii fermelor din România, dar şi în programe de educaţie şi pregătire profesională a fermierilor din România.

Syngenta Agro, filiala locală a pro­ducătorului mondial de seminţe şi articole pentru protecţia plantelor, Syngenta AG, a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 543 de  milioane de lei (circa 110 milioane de euro), în creştere cu peste 5% faţă de anul pre­cedent, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Syngenta se află în top trei cei mai mari producători de seminţe certificate din Ro­mânia, concurând cu DuPont Pioneer şi Monsanto, iar profitul companiei a crescut anul trecut de 2,5 ori până la 7 milioane de lei, potrivit datelor publice. Cel mai mare profit a fost realizat în 2019, de circa 9,5 mi­lioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO