Companii

Tăriceanu a vândut 26 de Harley-Davidson

Tăriceanu a vândut 26 de Harley-Davidson
15.08.2010, 23:45 136

Harley-Davidson România, companie controlată de fostul premierCălin-Popescu Tăriceanu a înregistrat în primele şase luni aleacestui an o creştere de aproape 20% a vânzărilor la 26 demotoare.

Potrivit declaraţiilor anterioare ale lui Bogdan Bucurescu,directorul general al Automotive Trading Services (ATS), companiacare deţine atât importurile mărcii americane, cât şi dealeri aimărcilor Ford şi Citroën, ţinta de vânzări pentru motociclete estede peste 40 de unităţi în acest an.

Preţul de pornire al unei motociclete Harley-Davidson este de6.700 de euro fără TVA, în cazul unui model din gama Sportster,care anul trecut a reprezentat mai mult de jumătate din vânzări, şiajunge la aproape 40.000 de euro în cazul unui motor personalizat.Astfel, potrivit estimărilor ZF, anul acesta vânzările mărciiamericane ar depăşi pragul de 600.000 de euro.

Anul trecut vânzările Harley pe piaţa locală au înregistrat undeclin de aproximativ 50%, la 33 de motociclete. Cel mai binevândut model a fost Sportster, cu 18 unităţi, la un nivel constantfaţă de 2008. Scăderea cea mai mare s-a înregistrat la nivelulmodelelor Touring, Dyna şi Softail, de peste 40%, modele ale cărorpreţuri sunt între 11.500 şi aproape 25.000 de euro, fără TVA. Spredeosebire de alte mărci de motociclete, Harley-Davidson atrageinclusiv oameni de afaceri pasionaţi ai mărcii. Spre exemplu, şiCălin-Popescu Tăriceanu deţine în colecţia sa un motorHarley-Davidson încă dinainte să devină importator oficial.

În iarna anului trecut ATS a inaugurat, în urma unei investiţiide 0,7 mil. euro, un nou showroom pentru Harley-Davidson în cadrulaceluiaşi centru unde este şi Citroën în zona Băneasa, pe terenulfirmei Băneasa Investment SA, controlată de omul de afaceri PuiuPopoviciu.

În trimestrul al doilea al acestui an, Harley-Davidson România adeschis un al doilea showroom pentru motocicletele americane înConstanţa. Alături de transformarea centrului Citroën din Băneasaîn dealer Ford şi viitoarea deschiderea a unui nou showroom pentrumarca franceză în partea de nord a Capitalei, centrul din Constanţareprezintă un nou pariu al fostului premier în ceea ce priveşteexpansiunea pe timp de criză.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO