Companii

TCE Logistica: numarul clientilor a crescut cu 15%

04.05.2007, 14:24 13

TCE Logistica, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata locala de curierat, a inregistrat in primul trimestru din acest an o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Integrarea a generat o evolutie mai buna a lunilor ianuarie si februarie fata de anii precedenti, cand se inregistra o scadere brusca fata de sfarsitul anului anterior. Anul acesta ianuarie a mers bine, iar cifra de afaceri din martie s-a situat peste luna noiembrie 2006, cea mai buna luna a anului trecut", a spus Sorin Sofian, directorul general TCE Logistica.
Compania urmareste insa un ritm de crestere mediu de 35% in acest an, bugetandu-si o cifra de afaceri de 11,5 milioane de euro.
"Segmentul de business pe care noi activam in domeniul distributiei, adica LTL (Less-than-Truck-Load) Just-In-Time cu livrari si preluari zilnice in toata tara, se dezvolta din ce in ce mai mult. Totodata, piata de curierat va cunoaste o evolutie pozitiva", a spus Sofian.
Astfel, coletaria, prin serviciul LTL, asigura 60% din cifra de afaceri a companiei, in timp ce curieratul reprezinta 40% din incasarile anuale. In acest an TCE Logistica si-a propus sa pastreze acest raport sau sa duca cele doua activitati la ponderi egale in cifra de afaceri.
Cresterea din acest an va fi si o consecinta a faptului ca incepand cu luna ianuarie a acestui an compania va oferi si servicii in domeniul depozitarii marfurilor.
"Astazi, activitatile de depozitare si distributie sunt externalizate doar in proportie de maxim 10 procente. Outsorcing-ul logisticii va fi cheia eficientizarii activitatilor tuturor firmelor din Romania, ceea ce va duce la o crestere consistenta a pietei", a precizat Sofian.
Printre clientii companiei pe segmentul de logistica se numara producatorul de bunuri de larg consum Aston sau compania de distributie IT ProCA.
Totodata, TCE Logistica are printre clienti pe segmentul de transport si Domeniile Viticole Tohani, precum si furnizori ai lanturilor de supermarketuri sau hipermarketuri.
"In martie 2007 numarul clientilor a fost mai mare cu aproximativ 15 procente fata de martie 2006", a precizat Sofian.
Compania va investi in acest an un milion de euro in special pentru achizitia de autovehicule pentru a dota platformele din orasele cele mai mari cu camioane usoare destinate distributiei locale.
TCE Logistica face parte din grupul RTC si concureaza pe segmentul de curierat intern cu Cargus, Fan Courier, Curiero sau Roexpres.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO