Companii

TCE Logistica trece pe profit anul acesta

28.09.2007, 14:59 17

Compania de curierat TCE Logistica va trece anul acesta pe profit, dupa ce anul trecut a inregistrat pierderi de 780.000 de euro, potrivit site-ului Ministerului Finantelor.
"Vrem ca anul acesta sa inregistram un profit operational de 600.000 de euro, avand in vedere ca si cifra de afaceri parcurge un trend pozitiv", a spus Sorin Sofian, directorul TCE Logistica.
Compania a inregistrat in primele opt luni ale anului afaceri de 6,9 milioane de euro, tinta pentru acest an fiind o crestere de 35%, pana la 11,5 milioane de euro. "In primele sase luni cresterea a fost de 25%, dar iulie si august au avut cresteri de 40%. Vrem sa recuperam in a doua parte a anului", a spus Sofian.
Cea mai mare parte a cifrei de afaceri a TCE Logistica, 60%, este asigurata din serviciile de LTL just-in-time (transportul de paleti in 48 de ore), restul provenind din curierat.
"Pentru a dezvolta partea de LTL ai nevoie de volume pentru a putea sa transporti dintr-o parte intr-alta, in fiecare zi, fara sa ai camionul pe jumatate gol. LTL-ul se aseamana cu transportul normal ca greutate a coletelor si cu serviciile de curierat ca timp de expediere", explica Sofian.
Desi potrivit directorului TCE segmentul de LTL are potential de crestere ca urmare a faptului ca majoritatea companiilor de pe piata isi vor externaliza partea de logistica, marjele de profit pe acest serviciu sunt mult mai scazute fata de curierat. Astfel, reprezentantii companiei iau in calcul o majorare a tarifelor pe acest segment cu circa 10%-15%, in cazul in care costurile se vor mentine in crestere.
Compania investeste pe partea de LTL in stivuitoare si alte obiecte de ridicat marfa, insa nu achizitioneaza camioane de tonaj mare, acestea fiind inchiriate. "Investim in masini mai mici, pentru curierat. Nu am hotarat deocamdata sa facem investitii pentru achizitia de camioane de mare tonaj, astfel ca inchiriem cam 50 de camioane pe zi, numarul acestora putand ajunge si la 80-90 intr-o perioada mai plina", spune Sofian. TCE Logistica va realiza in acest an investitii de 600.000-700.000 de euro in achizitia a 20 de masini, precum si pentru utilaje de ridicat si cititoare de cod de bare. Compania are o flota de 250 de masini, avand in acelasi timp 35 de depozite in tara.
Principalele companii de pe piata de curierat intern sunt, pe langa TCE Logsitica, Cargus, Fan Courier si Curiero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO