Companii

Timpul cand oamenii isi tineau banii la ciorap a trecut

21.01.2010, 23:12 20

Adrian Baicusi, CEO-ul Transelectrica, transportatorul nationalde energie cu afaceri de aproape 800 mil. euro in 2008, spune ca lanivelul pietei exista in acest moment un excedent de lichiditaticare cere sa fie investit, majoritatea jucatorilor nemaifiindinteresati "sa-si tina banii la ciorap" asa cum a fost cazul in2009.

"Sistemul bancar s-a restructurat in mare parte scapand de multeactive toxice, acesta fiind unul dintre cele mai importante lucruricare pot mentine stabilitatea la nivel global. In acest momentexista un excedent de lichiditate, de bani care cer a fi plasatiundeva. Cred ca a trecut timpul cand oamenii tineau banii laciorap. Interesant va fi unde se vor duce acesti bani pentru caspeculatiile pe curs nu vor mai merge pe o perioada mai mare detimp", spune Baicusi.

De exemplu, in 2009 piata de fuziuni si achizitii a scazut cu75% fata de 2008 pe fondul crizei, foarte multi investitoripreferand sa-si conserve lichiditatile, atat din prudenta, dar sibazandu-se pe o continuare a deprecierii valorii activelor.

"Exista foarte multe institutii financiare care stau pe munti delichiditati pe care trebuie sa le plaseze. Sa speram ca nu o vorface in zone de risc", a mai precizat CEO-ul Transelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO