Companii

Titan: Ne orientam doar spre produse cu marje mari

Titan: Ne orientam doar spre produse cu marje mari
23.12.2009, 23:12 74

Titan Ilfov, unul dintre cei mai mari producatori de panificatiede pe plan local, va finaliza anul acesta cu o cifra de afaceri inscadere cu 16% in lei comparativ cu anul precedent, dar cu unprofit mai mare fata de cel realizat in 2008, estimeaza StefanosKrommydas, directorul general al companiei.
Aceste rezultate au fost determinate de schimbarea strategieicompaniei dupa ce in primele noua luni ale acestui an Titan ainregistrat o cifra de afaceri in scadere cu 20%, iar profitul netal companiei a fost mai mic cu 11% comparativ cu aceeasi perioadadin 2008.
"In septembrie, am decis sa crestem provizioanele anticipandperspectiva negativa si instabilitatea rezultatelor economice aleRomaniei. Scaderea cifrei de afaceri a fost determinata de faptulca ne orientam doar spre produse cu marja mare de profit, care auun aport mai mic la cifra de afaceri. Aceasta abordare a determinato crestere a profitului operational cu 28% comparativ cu aceeasiperioada a anului trecut", a declarat Stefanos Krommydas,directorul general al Titan Ilfov, producator detinut de companiaaustriaca Leipnik Lundenburger Invest (LLI), controlata la randulei de grupul Raiffeisen.
El a adaugat ca Titan a finalizat recent o investitie de 1,5 mil.euro intr-o noua linie de productie pentru a creste capacitateacompaniei pe segmentul painilor premium, unde se inregistreaza celemai mari marje de profit.
Astfel, managerul companiei estimeaza ca Titan va finaliza anulacesta cu o cifra de afaceri de aproximtiv 247,4 milioane de lei(58,9 mil. euro), fata de 294,4 mil. lei (79,9 mil. euro) in urmacu un an, si un profit de circa 12,6 milioane de lei (3 mil. euro)in comparatie cu 9,7 mil. lei (2,6 mil. euro) in 2008.
Producatorul de panificatie s-a numarat anul acesta printreputinele companii care au decis sa demareze investitii de pestezece milioane de euro in extinderea capacitatii de productie. Titana inceput in primavara acestui an constructia unei noi unitati deproductie, o investitie intre 10 si 15 mil. euro, care va asigurasi necesarul local de chifle al McDonald's, cel mai mare lant derestaurante fast-food de pe plan local.
De asemenea, producatorul de panificatie a investit anul acestaaproximativ 0,75 mil. euro in deschiderea a cinci noi magazineproprii in prima jumatate a anului, din cele zece pe care leanuntase initial.
"Incheiem acum contractele pentru alte trei magazine. Situatiaactuala a pietei imobiliare ne permite sa fim foarte selectivi inalegerea de noi locatii la preturi foarte bune", sustine directorulgeneral al producatorului de panificatie. Reprezentantii Titan auanuntat la inceputul acestui an ca intentioneaza sa dubleze pana in2012 lantul propriu de magazine Belforno din Bucuresti, la 70 deunitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO