Companii

Tizzanini se intoarce in retail, la Interex

26.10.2009, 23:19 57

Francezul Rino Tizzanini, unul dintre cei mai vechi manageriexpati din retailul local, care a coordonat intrarea pe piata aretelelor de magazine Profi si SPAR, a anuntat ca a preluatconducerea retelei de magazine Interex, cu afaceri de 95 mil.euro.

Tizzanini se intoarce astfel in retailul romanesc dupaaproximativ un an de la plecarea sa de la operatorul SPAR. Inultimul an, Tizzanini a continuat sa activeze pe piata din Romania,fiind implicat in demararea unui proiect de investitii in sectorulproductiei alimentare.

Francezul a venit pentru prima data in Romania in anul 2000, cadirector general al retelei de magazine alimentare cu discountProfi, operata de o companie inregistrata in Ungaria si controlatade un investitor strain.

In 2005 Tizzanini a preluat conducerea unei alte companii nouinfiintate, SPAR Romania, detinuta de investitori locali, fiinddirector general al retailerului pana in toamna anului trecut.

La Interex, Rino Tizzanini ii succede lui Stanislas Mainfroy,care si-a incheiat contractul cu compania in aceasta vara.

Reteaua Interex este operata de grupul francez Groupement desMousquetaires si detine in acest moment 12 supermarketuri. Anultrecut retailerul a raportat la Ministerul de Finante afaceri de352,7 milioane de lei (95,8 mil. euro) si o pierdere de 12,4 mil.lei (3,3 mil. euro).

In acest an, retailerul francez s-a extins in doua locatii noi.Compania si-ar putea diminua insa numarul de angajati din cauzadeclinului pietei.

"In acest moment Interex Romania trece printr-un proces maiamplu de reorganizare si eficientizare a activitatii sale, insacontinuam planurile de expansiune pe care ni le-am propus. Vorexista anumite schimbari in structura de resurse umane, insa acesttip de actiuni face parte din viata oricarei companii in conditiileactuale din piata. Nu avem in plan in acest moment inchidereaniciunui magazin din retea", au declarat reprezentantii InterexRomania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO