Companii

Top Brands Distribution trece pragul de 200 mil. euro

23.01.2007, 19:45 29

Top Brands Distribution, una dintre cele mai mari trei companii de distributie si logistica de pe piata, a incheiat anul cu o cifra de afaceri de peste 170 mil. euro, in crestere cu aproape 30% fata de anul 2005.
Oficialii companiei estimau in toamna anului trecut un ritm de crestere de 20% fata de anul precedent, acelasi inregistrat pe primul semestru al anului 2006.
"Perioada de bugetare nu s-a finalizat inca, de aceea o cifra exacta pentru acest an nu a fost stabilita pana in acest moment. In mod normal, am fi bugetat o crestere tot de 20% a afacerilor in 2007, insa avand in vedere recenta integrare a Romaniei in Uniunea Europeana si reglementarile aferente acesteia, probabil ca bugetarea va duce cresterea cifrei de afaceri la ceva mai mult de 20%", a declarat Remus Danaila, managerul financiar al companiei Top Brands Distribution.
TBD se va concentra in acest an pe extinderea teritoriala a distributiei pentru produsele Philip Morris Romania si Kraft Foods Romania. Compania distribuie produsele Philip Morris in 8 judete, ultimul (Arges) fiind preluat in luna iulie a anului trecut. Parteneriatul cu Philip Morris dateaza de la infiintarea TBD, in anul 1998. La randul sau, producatorul de dulciuri Kraft Foods Romania a inceput colaborarea cu TBD in anul 2003, iar doi ani mai tarziu aria de distributie a fost extinsa cu peste 2000 de clienti din Bucuresti.
Top Brands Distribution are capital romanesc in proportie de 25%. Actionarii sai sunt societatile Brightlane LLC din Statele Unite (75%) si Top Brands Holding din Romania cu o participatie de 25%, potrivit datelor companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO