Companii

Topul celor mai mari producători de zahăr din România

Topul celor mai mari producători de zahăr din România

Autor: Gabriel Razi

22.05.2014, 13:10 4383
Industria românească a zahărului se prefigurează a fi o afacere austriaco-franceză având în vedere că grosul businessului în această piaţă este făcut de investitorii din aceste două ţări. 
 
Primele trei poziţii în clasamentul producătorilor sunt deţinut de companii cu acţionariat din Austria şi Franţa. 
 
De altfel, investitorii români care au rezistat pe această piaţă sunt foarte puţini, singurele operaţiuni care au luat avânt fiind cele ale marilor grupuri industriale care au „injectat“ milioane de euro în utilaje şi retehnologizări.
 
Piaţa euro­peană a zahărului va fi libe­ra­lizată în 2017, iar procesatorii vor putea încărca liniile de producţie cu sfeclă de zahăr fără nicio reglementare. 
În prezent, România are alocată o cotă de apro­ximativ 105.000 tone de zahăr produs din sfeclă şi o producţie de 550.000-600.000 de tone.
 
Diferenţa este aco­perită prin rafi­na­rea zahă­ru­lui brut din trestie pe care procesatorii prezenţi local îl aduc din import.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO