Companii

Transelectrica are de facut investitii de 140 mil. euro

30.10.2006, 18:28 14

Transelectrica, transportatorul national de energie, are un program de investitii de 490 mil. lei (circa 140 mil. euro) pentru 2007 si intentioneaza mentinerea actualului tarif la energie pentru urmatorii 10 ani, a declarat Stelian Gal, directorul general al companiei.
El a precizat ca decizia finala in privinta tarifului de transport va fi luata la jumatatea lui noiembrie, cand compania isi va reactualiza planul de afaceri pentru urmatorii zece ani. Daca nu va fi majorat, tariful va fi actualizat in functie de rata inflatiei.
La sfarsitul saptamanii trecute, Transelectrica a pus in functiune una dintre cele mai mari statii si anume statia de alimentare de 400 kV de la Slatina. Proiectul statiei de la Slatina s-a desfasurat in doua etape distincte si anume punerea in functiune a statiei de 220kV in 2005 si partea finalizata la sfarsitul saptamanii trecute.
Contractorul general pentru acest proiect este ABB Power Technolgies -Suedia. Valoarea totala a investitiei este de 37,2 mil. $ (28 mil. euro), din care 22,71 mil. $ (18 mil. euro) pentru statia de 400 kV, inclusiv devierea liniilor de 400 kV. Finantarea este asigurata prin credit extern acordat Transelectrica de catre Banca Norvegiana de Investitii - Nordic Investment Bank (NIB), cu garantie suverana, si de banca suedeza Credit Agricol Indosuez (CAI).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO