Companii

Transportul confectiilor stagneaza odata cu lohn-ul

11.09.2006, 17:11 24

Compania Birkart Romania, specializata in servicii de logistica pentru industria confectiilor, a inregistrat pe primele sase luni ale anului o cifra de afaceri de 1 milion de euro, valoare reprezentand o stagnare fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Domeniul textil, la fel ca alte segmente pentru care platile se fac in euro, se afla momentan intr-o usoara scadere, dar asta nu inseamna ca afacerile merg prost. In acest moment se simte chiar o ameliorare a pietei, generata de o fluctuatie mai redusa a cursului valutar", a declarat pentru ZF Transilvania Laura Baldi, director general Birkart Romania.
Potrivit acesteia, chiar daca productia lohn este in scadere, piata romaneasca de logistica este in continua dezvoltare.
"Acesta este si motivul pentru care estimam ca in a doua parte a anului vom reusi sa realizam cresterea preconizata la inceputul anului. In plus, suntem in tratative cu potentiali noi clienti, ceea ce va contribui de asemenea la cresterea indicatorilor financiari", a mai spus Laura Baldi.
Reprezentantii companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 2 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de 2005, cand firma clujeana, parte a grupului Thiel Logistik&Service, a inregistrat o cifra de afaceri de 1,6 milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2004.
Compania clujeana si-a anuntat de asemenea intentia de a investi aproximativ 10 milioane de euro in construirea unui centru logistic. Conducerea firmei nu poate sa ofere deocamdata detalii cu privire la locatia care va fi aleasa pentru constructie.
"Ideea acestui proiect a aparut ca urmare a demararii unei colaborari cu un client mare din domeniul confectiilor, client care va ocupa o mare parte din capacitatile de depozitare", a precizat directorul general Birkart Romania. Aceasta nu a dorit sa ofere detalii cu privire la identitatea clientului.
Pe langa activitatea de transport, compania Birkart se ocupa si de avizarea calitatii marfii, conform standardelor internationale AQL 2.5.
"Se controleaza un anumit numar de bucati, incepand de la cusaturi, etichete, dimensiuni, culoare, nasturi de rezerva si altele. Toate datele codificate sunt introduse in programul QUIS si transmise online in strainatate", a precizat Baldi. Acesta este si motivul pentru care o mare parte din angajatii Birkart Romania se ocupa de verificarea produselor si, potrivit conducerii, ei au fost instruiti de catre specialisti din Germania.
Birkart Globistics si-a lansat serviciile pe piata din Romania in 2000. Pe plan mondial, Birkart este una dintre cele mai importante firme de logistica, cu mai mult de 3.000 de colaboratori si cu 100 de sucursale, in 42 de tari ale lumii.
Din 2002, compania face parte din concernul Thiel Logistik&Service, ceea ce reprezinta un potential suplimentar, care se cifreaza la 11.000 de colaboratori activi pe plan international si 350 de amplasamente, in peste 50 de tari. Infiintat in 1987, concernul a inregistrat in 2002 o cifra de afaceri de 1,45 miliarde de euro. Din Thiel Logistik&Service mai fac parte companiile Welz si Quehenberger.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO