Companii

Tranzactie intre doi constructori din Capitala

22.02.2009, 16:15 46

Compania de constructii Straco Grup din Bucuresti, controlata de oamenii de afaceri Alexandru si Traian Horpos, a preluat integral firma Genesis International din Bucuresti, ambele companii fiind implicate in constructia unui tronson al centurii de sud a Capitalei. Straco Grup este unul dintre cei mai activi constructori din Bucuresti, fiind implicat in mai multe contracte de reabilitare a strazilor atat cu Primaria sectorului 3, cat si cu Primaria Bucuresti.

In plus, Straco Grup, impreuna cu Genesis International si SCT International, a castigat in 2008 un contract de 20,3 mil. euro pentru largirea la patru benzi a unei portiuni de 10 km din centura Bucuresti Sud. Tranzactia a fost deja aprobata de Consiliul Concurentei, insa reprezentantii Straco Grup nu au dorit sa ofere deocamdata mai multe detalii despre tranzactie.
Straco Grup a realizat in 2007 o cifra de afaceri de circa 21,8 mil. euro si un profit net de 4,3 mil. euro, in timp ce Genesis International a inregistrat afaceri de 17,6 mil. euro si un profit net de 1,2 mil. euro. Companiile au inregistrat in ultimii ani cresteri puternice ale cifrelor de afaceri datorita investitiilor in reabilitarea strazilor.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Beechwood Investments din Marea Britanie controleaza 80% din Genesis.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO