Companii

​Trei direcţii de dezvoltare pentru următoarele trei decenii

​Trei direcţii de dezvoltare pentru următoarele trei...

Autor: Cristina Roşca

28.03.2022, 08:00 343

Specialiştii spun – iar istoria le-a dat dreptate – că cel mai bine e să investeşti în vremurile dificile, de criză, când în mod natural atenţia tuturor este îndreptată către rezolvarea unor probleme imediate. Astfel, poţi capitaliza anumite oportunităţi şi poţi pregăti terenul pentru dezvoltarea ulterioară. Pentru că vizionari sunt de regulă cei care au planuri pe termen lung. Pornind de la acest crez şi conturând acest text într-o perioadă în care incertitudinea pe toate planurile este la cote maxime, Ziarul Financiar vorbeşte despre investiţii în dezvoltarea economiei româneşti. Iar ca orizont de timp, am ales să nu privim în viitorul apropiat, ci mai degrabă să pregătim deja terenul pentru următoarele generaţii. Astfel, am creionat trei direcţii de dezvoltare pentru următoarele trei decenii şi am încercat să vedem ce trebuie făcut, ce deja e implementat şi poate fi o sursă de inspiraţie şi, nu în ultimul rând, am analizat cu ce plecăm la drum.

 

Cucereşte pieţele externe! Păstrează talentele în ţară! Încurajează investiţiile!

Acestea sunt cele trei direcţii de mers valabile pentru mediul privat şi cel public deopotrivă. Aplicate, fiecare dintre ele poate duce la dezvoltarea economiei locale, la maturizarea mediului de business şi la creşterea nivelului de trai al populaţiei. Toate aceste trei elemente sunt interconectate şi, deşi pot evolua diferit, în momentul în care merg în aceeaşi direcţie, forţa rezultată e mult mai mare, iar efectul e vizibil mai repede.

Ce presupune fiecare dintre aceste direcţii de dezvoltare? Ce e nevoie pentru ca fiecare idee să se transforme în plan şi mai departe în realitate? Asta am încercat să aflăm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO