Companii

Trei proiecte de investiţii de 15 mil. euro au fost oprite în lipsa ajutorului de stat

Georgiana Bădescu, partenerul specializat în concurenţă al firmei de avocatură Voicu & Filipescu: Pe noua schemă de ajutor de stat (intrată în vigoare la 1 iulie  - n. red.) avem deja câţiva clienţi interesaţi. În ultima vreme clienţii implică şi avocaţii, deşi în trecut lucrau doar cu consultanţii financiari.

Georgiana Bădescu, partenerul specializat în concurenţă al firmei de avocatură Voicu & Filipescu: Pe noua schemă de ajutor de stat (intrată în vigoare la 1 iulie - n. red.) avem deja câţiva clienţi interesaţi. În ultima vreme clienţii implică şi avocaţii, deşi în trecut lucrau doar cu consultanţii financiari.

Autor: Andrei Cîrchelan

10.07.2014, 00:05 514
Companii din Austria, Germania şi Statele Unite au renunţat la investiţii estimate la 12-15 milioane de euro în România pentru că nu au reuşit să acceseze una din cele patru scheme de ajutor de stat disponibile, a declarat pentru ZF Georgiana Bădescu, partenerul specializat în concurenţă al firmei de avocatură Voicu & Filipescu.
 
 „De ajutor de stat s-au interesat companii din producţie, asigurări (dar nu se califică), înfiinţarea unui call-center şi aşa mai departe. Sunt companii străine care vor să investească pentru prima dată, venind din SUA, Germania, Italia“, a spus Bădescu, 32 de ani, care în februarie a fost promovată la rangul de partener, coordonator al echipei de drept concurenţial în cadrul firmei.
 
Potrivit acesteia, de la începutul anului trecut firma a fost abordată de opt clienţi internaţionali în privinţa ajutorului de stat. Cu toate acestea, trei investitori au „renunţat momentan“ la demararea unei investiţii în România. Aceştia sunt activi în prestarea de servicii adiacente industriei financiar-bancare şi în energie. Dincolo de valoarea totală a proiectelor de investiţii, între 12,5 şi 15 milioane de euro, avocata nu a precizat numele companiilor, din cauza unor reglementări ale profesiei de avocat.
 
Cele mai recente date arată că în perioada 2008 – iunie 2014 autorităţile au aprobat ajutoare de stat pentru un sfert din solicitările primite de la investitori. Au fost emise 66 de acorduri de finanţare, în urma primirii a 241 de cereri. Valoarea totală a ajutorului de stat aprobat a fost de 640 milioane de euro, bani care au mers spre investiţii cu o valoare totală de peste 2,1 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO