Companii

Trelleborg creşte producţia la Dej în aşteptarea noilor contracte din auto

17.08.2010, 23:41 672

Compania Trelleborg Automotive, membră a grupului suedez decomponente auto Trelleborg Automotive AB, care a inaugurat în urmăcu trei ani prima fabrică din România la Dej, judeţul Cluj,estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 150 mil. lei (35mil. euro), în creştere cu aproximativ 43% faţă de anul 2009.

Compania a încheiat anul 2009 cu afaceri de 105 mil. lei (25mil. euro).

"Suntem o companie care produce în totalitate pentru industriaauto, astfel că depindem de evoluţia acestei pieţe. Din punctul devedere al vânzărilor, primele şase luni ale anului au fost destulde bune, însă pentru semestrul doi luăm în calcul o uşoară scăderea afacerilor. În perioada următoare, planul nostru este de a creştecapacitatea de producţie cu aproximativ 10%, întrucât se întrevădnoi contracte pentru 2011", a declarat Hans-Joerg Greif, directorgeneral al Trelleborg Automotive.

În momentul de faţă aproximativ 70% din vânzările companiei suntla export, principalii clienţi ai Trelleborg Automotive fiind BMW,VW, Ford, Nissan, PSA, Dacia şi Renault. Numărul de angajaţi aicompaniei din Dej a ajuns în prezent la 210 persoane.

Suedezii au investit în fabrica din parcul industrial Arc Parcdin Dej peste 10 mil. euro, aici realizându-se în prezent motoareşi sisteme de montare şasiuri.

Trelleborg mai produce la Dej sisteme antivibraţie, componenteale sistemelor de frânare şi de evacuare, precum şi elemente decaroserie.

Planurile de investiţii ale companiei au fost orientate înspreextinderea capacităţilor de producţie ale fabricii din Dej până la25.000 de metri pătraţi, centrul de producţie având în momentulinaugurării o capacitate de 6.500 de metri pătraţi.

Trelleborg Automotive a fost prima firmă care a venit în anul2007 în Arc Parc din Dej şi a beneficiat de avantajele primuluiinvestitor, astfel că o suprafaţă de circa 2 hectare este deţinutăîn prezent de suedezi. Parcul Industrial Arc Parc se întinde pe osuprafaţă totală de 40,18 hectare.

Grupul suedez Trelleborg a fost înfiinţat în anul 1905 de cătreomul de afaceri Henry Dunker, având în prezent peste 20.000 deangajaţi în 40 de ţări.

Vânzările anuale ale grupului se cifrează la aproximativ 27 demiliarde de coroane suedeze (circa 2,5 mld. euro). Fabricacompaniei suedeze inaugurată în 2007 la Dej este cea de-a 41-aunitate de producţie Trelleborg din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO